INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GROENLANDA

FOTO „Fotbal la capătul lumii” » New York Times, reportaj spectaculos din Groenlanda! Toate meciurile se joacă într-o săptămână + campionii primesc câte un harpon de aur

Articol de GSP - Publicat joi, 26 septembrie 2019 15:38

New York Times publică un articol eveniment despre cel mai scurt campionat din lume: prima ligă din Groenlanda. Competiția ține șase zile, de luni până duminică. 

Jurnalistul Rory Smith prezintă povestea spectaculoasă din spatele campionatului de fotbal din Groenlanda, care are loc în august. În orașul Sisimiut, 9 echipe se luptă într-o săptămână pentru titlul de campioană.   

„Este o presiune și o mândrie în a organiza campionatul. Toate meciurile sunt la televiziunea națională și toată țara se uită” 
New   York Times 

80 de kilometrisunt între Sismiut și Cercul Polar

Primele probleme 

Deși localnicii au spus că a fost una dintre cele mai călduroase veri, organizatorii au întâmpinat probleme. Ceața a apărut cu 24 de ore înainte de primul meci. 

„Vizibilitatea este redusă la câțiva metri, iar pistele sunt închise. O parte din arbitri, dar și echipa B-67, campioana de anul trecut au fost prinse pe drum. Echipa era în capitala Nuuk și nu putea ajunge la primul meci. Partida a fost amânată.

FOTO „Fotbal la capătul lumii” » New York Times, reportaj spectaculos din Groenlanda! Toate meciurile se joacă într-o săptămână + campionii primesc câte un harpon de aur
Orașul Sisimiut // Foto: New York Times

În acea seară, restul echipelor cereau ca B-67 să piardă meciul, dar organizatorii au refuzat. Înainte de a se lua o decizie, B-67 ia o barcă până în Sisimiut, refuzând să mai aștepte un avion. Ajunge la 3 dimineața, cu câteva ore înainte de primul meci”, relatează americanii.

Hans Frederik Olsen e trimis din Capitală să comenteze meciul. Deși era visul lui, spune că e obositor, fiind în direct de la 15 la 21.Tot orașul lucrează pentru ca totul să fie perfect. Sunt zeci de voluntari prezenți, mai multe familii gătesc pentru jucători, iar  asistenții fac ore suplimentare la spital.  

Jucătorii suferă cel mai mult! Ghinion la debut

„Cel mai greu le e fotbaliștilor. După atâtea meciuri, accidentările sunt ceva obișnuit. Inuk Mathaussen, care a petrecut trei zile pentru a ajunge, a primit șansa de a juca pentru prima dată. Dar s-a accidentat după câteva minute. Campionatul s-a încheiat pentru el: «Voi rămâne să mă uit la meciuri». Asta înseamnă să joc fotbal la capătul lumii.” 

Nivelul jocului i-a uimit pe americani. „Jucătorii se pregătesc luni bune pentru acest campionat. Cei mai mulți joacă în sală, pe timpul iernii. Stilul de joc este surprinzător de tehnic, dovada faptului că fotbaliștii sunt obișnuiți în sală”. 

75 $plătesc jucătorii pentru a da probe la un club

Anul acesta, Nagdlunguaq-48 a cucerit titlul de campioană. Al 11-lea din istorie și primul după 12 ani. Fiecare jucător al campioanei a primit ca premiu un harpon din aur. 

„Au trecut doar 7 zile de când a început turneul, dar pare mai mult. Un sezon care durează 7 zile e tot un sezon”
New York Times

„Rene Lennart Frederiksen, organizatorul campionatului, cere multe de la toată lumea pentru a face ca fotbalul să înflorească la capătul lumii. «Credeam că nu voi avea așa mult timp pentru fotbal anul acesta», încheie Frederiksen, uitându-se spre ceața care se apropie din nou de teren”.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL Lionel Messi a primit diagnosticul medicilor: întindere la mușchii aductori de la piciorul stâng » Cât va lipsi de pe teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
972520872778599
Carlos Mendoza  •  26 Septembrie 2019, 18:37

Noroc cu NYT ca se gaseste/citeste astfel (cate) un articol valabil! Multumiri, GSP! (nici nu e gluma)

dakesis
dakesis  •  26 Septembrie 2019, 17:48

informatia este prezentata oarecum eronat. Campionatul este mai lung, in aceasta ultima saptamana participa primele sase clasate. Deci un fel de play-off condensat.

dakesis
dakesis  •  26 Septembrie 2019, 17:46

l-am gasit, mersi - Soccer At The End Of The World, NY Times Sep 20.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează