INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Are 42 de goluri în Serie A și se întoarce pe teren după 12 ani de suspendare pentru dopaj cu cocaină!

Francesco Flachi (în centru) în 2009, la Brescia // Foto: Imago Images
Francesco Flachi (în centru) în 2009, la Brescia // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 14:50 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 15:57

Francesco Flachi va juca la 46 de ani, după ce și-a ispăși pedeapsa pentru dopaj cu cocaină. „M-am întors copil”, spune fostul atacant de la Fiorentina, Empoli și Sampdoria. Va juca pentru Signa, o echipă din campionatul toscan Eccelenza.

Revenire incredibilă pentru un fost cunoscut atacant din Serie A! La 46 de ani, Francesco Flachi și-a ispășit suspendarea XXL, pentru că a consumat cocaină. „Eu am plătit prețul pentru toate erorile mele și voi reîncepe pe 13 februarie. M-am întors copil!”, a spus fostul atacant de la Fiorentina, Empoli, Sampdoria și Bari, într-un interviu pentru Corriere della Sera.

Francesco Flachi: „Fără victimizare”

Jucătorul cu peste 40 de goluri în Serie A și cu convocare la naționala cu Lippi în 2004 a avut de trecut peste o sancțiune de 12 ani din cauza dopajului. E foarte motivat. 

Debutează la reluarea campionatului Eccelenza, când Signa va înfrunta Prato 2000, dacă îi va permite antrenorul: „Cei 12 ani mi-au făcut bine la trup și la spirit. Am acceptat sentința, pe care am executat-o în totalitate, fără dramă și victimizare. Toată vina e a mea, mi-am complicat viața, am aruncat la gunoi o carieră bună, dar nu am încetat niciodată să lupt.”

Are 42 de goluri în Serie A și se întoarce pe teren după 12 ani de suspendare pentru dopaj cu cocaină!
Francesco Flachi în 2020 // Foto: Getty Images

Francesco Flachi, viitor ca manager

Nu și-a pierdut deloc pasiunea pentru fotbal: „Nu voi uita niciodată. Durerea te ajută să te schimbi, să crești. Primii ani au fost groaznici. Ți-e dor de stadioane, de spiritul competitiv, de suporteri. Am luat cocaină de câteva ori, dar n-am fost niciodată dependent de droguri. 

M-am refăcut și am scris un nou capitol în viața mea. În iunie voi începe cursul pentru a deveni manager, dar încă mă simt fotbalist și de aceea voi merge pe teren. Am multă dorință, ambiție și un picior pregătit pentru a putea da golurile care-mi lipsesc atât.”

42de goluri în 134 de meciuri în Serie A a marcat Flachi

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Milan pierde gratis un jucător important, Barcelona profită și vrea să îl transfere!

Surkis dezminte zvonurile la Kiev: „Nu m-am gândit la Shevchenko. Am antrenor până în 2024” + Cum l-a impresionat Lucescu

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Ianuarie 2022, 17:24

dar nu am renunțat niciodată să lupt!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează