FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // Atenţie la Reine-Adélaïde! De la el pleacă pasele de gol ale francezilor » Cum ar putea arăta primul „11” al cocoșilor mâine

Jeff Jason Reine-Adélaïde
Jeff Jason Reine-Adélaïde

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2019 11:40

Jeff Jason Reine-Adélaïde, mijlocaşul lui Angers, a intrat în echipă după evoluţiile excelente din amicalele de pregătire. „Dublă” cu Belgia, apoi un gol contra Austriei şi a creat cele trei reuşite din grupe la acest turneu final.

  • Franța U21 - România U21 e luni în direct pe TVR 1 și TVR HD, de la ora 22:00, și liveTEXT, foto, video pe GSP.RO.

Revelaţia Franţei la acest turneu final este Jeff Jason Reine-Adélaïde. La el trebuie să fie foarte atenţi mâine elevii lui Mirel Rădoi! Mijlocaşul de 21 de ani al lui Angers nu era titular acum o lună, dar evoluţiile excelente din pregătiri l-au propulsat şi Sylvain Ripoll nu l-a mai putut ţine pe margine. Cotidianul L'Equipe a remarcat implicarea în majoritatea golurilor echipei în ultimele 4 jocuri şi polivalenţa sa, punându-l în umbră pe Aouar.

Are ofertă de la Lille

Selecţionerul l-a testat în amicalul cu Belgia, pe 3 iunie, iar Reine-Adélaïde a marcat o "dublă" la 3-0. Apoi, încă un gol în eşecul neaşteptat contra Austriei (1-3). "Elanul său ofensiv a ieşit clar în evidenţă la Euro. El a stat la originea reuşitelor din meciul cu Anglia şi tot Jeff i-a oferit lui Dembélé assistul victoriei cu Croaţia", a explicat cotidianul citat. "I-am trimis o centrare bună lui Moussa, dar mingea s-a dus foarte sus, detenta lui a fost incredibilă", a recunoscut Reine-Adélaïde. Forfaitul lui Terrier (bolnav de oreion) şi accidentarea gravă a lui Bamba cu Anglia l-au lăsat pe Ripoll fără două treimi din tridentul ofensiv formidabil din calificări şi aşa a apărut soluţia magică. Şi oferta tentantă făcută lui Angers de Lille, 10 milioane de euro, scrie tot L'Equipe.

"În sistemul 4-3-3 utilizat contra Angliei, Reine-Adélaïde a suferit când nu a avut posesia, dar în momentele cu mingea la picior n-a fost niciodată stânjenit şi s-a mişcat dezinvolt"
L Equipe, cotidian francez

"Antrenorul m-a pus în spatele vârfului cu Croaţia, pentru a lega mai bine mijlocul. Mă simt liber, pot acţiona în aproape orice zonă, fac schimb de poziţie cu Ikoné pentru varietatea jocului. Ne înţelegem bine" 
Jeff Reine-Adélaïde, mijlocaş Franţa U21

163de minute a jucat Reine-Adélaïde la acest Euro U21. În Ligue 1, are 35 de meciuri şi 3 goluri la Angers

Formula probabilă a Franţei mâine:

Bernardoni – Amian, Upamecano, Niakhaté, M. Sarr – Reine-Adelaïde (Guendouzi), Tousart, Aouar – Ikoné, M. Dembélé (Mateta), M. Thuram 

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

21 iunie

24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

vezi Și:

Atenție, „tricolori”! Calificarea în semifinalele EURO se poate decide la cartonașe » Care sunt criteriile de departajare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close