INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA - FRANȚA (MÂINE, 21:45)

Griezmann așteaptă Balonul de Aur: ”Ar trebui să fiu obligatoriu printre cei trei finaliști. Am câștigat trei finale. Ce aș putea face mai mult?”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2018 09:27

Liderul campioanei mondiale, Antoine Griezmann, care a cucerit și Europa League și Supercupa Europei cu Atlético în acest an, simte că ”sunt tot mai aproape de Ballon d’Or. Pentru un fotbalist, nu există un trofeu mai important”.

Mâine, la 53 de zile după titlul mondial, francezii atacă o nouă competiție. Iar Antoine  Griezmann e în focul luptei. Liderul. Cel mai bun jucător. Gândindu-se tot mai mult la Balonul de Aur într-un an cu trei trofee: CM, Europa League și Supercupa Europei.

"Comparând 2016 și 2018, sunt obligat să fiu printre cei trei finaliști pentru Ballon d’Or. În 2016, am pierdut două finale și am fost în Top 3. Acum, am câștigat trei finale. În mod normal... Oricum, de fiecare dată sunt tot mai aproape", afirmă atacantul lui Atlético în L'Équipe, convins că "pentru un fotbalist, nu există un trofeu mai important".

"Ar fi nedrept dacă nu l-ai obține?", a fost întrebat. "Nu nedrept. Dar aș vrea să știu ce aș putea face în plus... Am cucerit trei trofee, am fost important în momentele decisive", a răspuns el.

L-a deranjat că nu a fost nominalizat de FIFA pentru The Best, jucătorul anului (cei trei sunt Ronaldo, Modrici și Salah). "E bizar și e păcat. E un trofeu oferit de FIFA, nu? Iar Cupa Mondială e organizată de FIFA, nu? Am câștigat Cupa Mondială și, la sfârșit, nu e niciun francez printre cei trei. E surprinzător să nu vezi acolo niciun campion mondial". 

"Fără cuvinte"

Când s-a aflat care sunt cei trei nominalizați pentru The Best, Atlético a postat pe Twitter o imagine cu Griezmann și cele trei trofee cucerite în 2018. Și un comentariu scurt: "Fără cuvinte". "Reacția clubului meu m-a făcut fericit", a spus francezul.

29 de goluri și 15 pase decisive a reușit Antoine Griezmann sezonul trecut în 49 de meciuri jucate în toate competițiile la Atlético

  • Germania și Franța se vor întâlni joi în primul meci din Grupa 1, Liga A, din Liga Națiunilor, de la ora 21:45.

Citește și:  Dialog senzațional între Gică Hagi și Radu Naum » Scrisoare deschisă a jurnalistului: "Gică, nu am trăit același tip de comunism! Fotbalul de atunci era mincinos!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
144196866523346
Pestolapin Pascual  •  05 Septembrie 2018, 15:11

Varane e tot campion mondial si castigator UCL, trofeele sale nu fac nici 50% din UCL... Balonul de aur se acorda pe niste criterii, iar Griezmann nu a rupt gura targului...da MO nu prea are ce sa caute pe la acele nominalizari, Messi are mai multe goluri,assisturi si doua trofee in Spania.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează