INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Interviu tulburător cu Guardiola » Vorbește despre viața sa: "Uneori, familia știe că sunt acasă, dar eu nu sunt acolo. Sunt în lumea mea"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 10:54

Pep Guardiola, managerul catalan al lui Manchester City, dezvăluie: "Nu pot rezista în jobul meu fără familie. Dacă soția mea ar fi decis că nu vine la München sau la Manchester, nici eu n-aș mai fi mers".

Pep Guardiola s-a destăinuit cum nu a mai făcut-o niciodată. Și-a dezvăluit secretele într-un interviu tulburător pentru BBC Radio 5 cu Guillem Balagué, un jurnalist spaniol foarte apropiat de el, autorul biografiei sale.

"Doar acasă mă simt în siguranță, neobservat de alții. Refugiul meu. Acasă, acasă, acasă, cu soția și copiii. Este unicul loc unde pot face ce doresc, orice prostie, fără să fiu judecat", afirmă managerul lui Man. City, fericit că o are pe Cristina alături: "E o femeie incredibilă, nu doar o mamă incredibilă. Nu pot rezista în jobul meu fără familie. Dacă nevasta mea ar fi decis că nu vine la München sau la Manchester, nici eu n-aș mai fi mers".

"Dragostea, secretul vieții noastre"

Catalanul, 47 de ani, mărturisește: "Totuși, uneori, familia știe că sunt acasă, dar eu nu sunt acolo. Mă strigă: «Pep! Pep!». Însă își dau seama toți că sunt plecat în lumea mea". O lume în care are nevoie de dragoste. "Fiecare dintre noi vrea să fie iubit, acesta e secretul vieții noastre".

Și el oferă dragoste: "Mereu le zic celor dragi cât de mult îi iubesc". Inclusiv fotbaliștilor lui. "Câteodată, îmi spun: «Pep, nu face asta!». Nici acum nu realizez dacă ar trebui să arăt atâta afecțiune, pentru că sunt momente când suferi mai mult dacă ești prea apropiat de jucători. Dar, în fotbal, pasiunea e pe teren, uneori nici nu vorbesc cu ei, doar îi îmbrățișez. Oamenii cred că noi suntem de gheață, reci, ca niște mașinării. O imagine foarte departe de ceea ce suntem cu adevărat".

"Cruyff a fost ca un om în deșert, a construit ceva și milioane de oameni l-au urmat. Geniu. E nevoie de creativitate pentru ca umanitatea să progreseze"

"Le spun mereu copiilor mei: încercați să descoperiți ce iubiți cel mai mult și, apoi, ceea ce faceți nu va mai fi un efort, ci o plăcere"

"Voi fi legat de Manchester toată viața mea. Voi fi fan al lui City și îmi va fi imposibil să antrenez o altă echipă în Anglia. Aici, mă simt iubit"

"Pentru mine, nu ploaia e o problemă aici, ci absența luminii. Aș vrea să văd cerul fără nori. Absența luminii e uneori dificil de suportat"
Pep Guardiola, manager Man. City

"Cruyff era un tată extrem de dur"

Despre Johan Cruyff, antrenorul care l-a promovat în Dream Team-ul Barcelonei, deși spunea despre Pep că "și bunica aleargă mai repede ca el", Guardiola scoate la lumină că "era ca un tată spiritual pentru noi, jucătorii. Dar un tată dur, extrem de dur, nici nu vă puteți imagina. Pe termen lung, nu era ușor, cerea atât de mult". Povestind că "Michael Laudrup zicea: «Plec! Nu mai pot lucra cu el». Totuși, ani mai târziu, Laudrup îl descria drept cel mai bun. Asta se întâmplă când stai în preajma unui geniu". Ce i-a dăruit Johan? "Dragostea pentru fotbal. Și, pentru a-l iubi, m-a ajutat să-l înțeleg, să-i descopăr principiile, fundamentele. Ne-a dat toate secretele".

"De ce nu ajutăm oameni care mor?"

Guardiola e dezamăgit de drama refugiaților. "Nu știu ce fel de societate suntem, pentru că nu e vorba de lege, ci de umanitate. În jurul nostru, mor oameni, iar guvernele din Spania și Italia le refuză ajutorul. În timpul Războiului Civil din Spania, oamenii fugeau în Anglia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, fugeau de război și erau primiți. Bunicii, străbunicii mei, toți au fost acceptați. Noi de ce nu-i acceptăm?".


Pep și familia sa: Cristina, soția, și copiii, Maria, Valentina și Marius, în 2012

Vezi și: 4 povești senzaționale cu Monsieur Guy » Roux a împlinit 88 de ani, iar Daniel Niculae și-a amintit ce sfat i-a oferit într-un moment dificil

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează