INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Henry de Monaco » Secundul naționalei Belgiei e prioritar în a-l înlocui pe Jardim

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 11:23

Thierry Henry, campion mondial în 1998, s-ar întoarce la clubul care l-a format și unde a debutat acum 24 de ani. Titi a mai avut oferte de la Bordeaux și Aston Villa, dar negocierile au eșuat.

AS Monaco ar putea fi și adevăratul început al carierei de antrenor pentru Thierry Henry, care s-a format și a debutat ca jucător la echipa din Principat. Promovat recent secund al lui Roberto Martinez la naționala Belgiei, fostul mare atacant francez, campion mondial în 1998, e prioritar pentru a-l substitui pe Leonardo Jardim, după cum dezvăluie L'Equipe. Vicecampioana din Ligue 1 ar fi și cea mai bună alegere pentru Titi.

"Încântat de ofertă"

Tehnicianul de 41 de ani a fost aproape s-o preia pe Bordeaux, la fel a purtat negocieri avansate cu Aston Villa, dar nimic nu s-a concretizat. "Ar aduce și o lumină foarte diferită la Monte Carlo, în ceea ce privește tinerii recrutați, belgienii Chadli și Tielemans, pe care-i știe bine și ce n-au rezonat cu charisma lui Jardim. Henry nu va avea probleme să se elibereze de actualul contract și s-ar bucura de propunerea lui ASM, cu garanții sportive și financiare mai solide decât îi prezentaseră cei de la Bordeaux", scrie cotidianul francez.

561.350.000 €a încasat Monaco din vânzările de jucători în ultimele două sezoane. A cumpărat doar de 251 milioane

2
luni au trecut de la ultima victorie a echipei lui Jardim, 3-1 cu Nantes. de-atunci 3 remize și 7 eșecuri în campionat și Ligă

233
de meciuri a stat Jardim pe banca lui Monaco, obținând 127 de victorii, 51 de remize și 55 de eșecuri, cu golaveraj 443-289

TOP 5 VÂNZĂRI MONACO

Jucător / Vândut la / Sumă (în milioane de euro)
1. Mbappé PSG 180
2. Lemar Atlético 70
3. Mendy Man. City 57,5
4. B. Silva Man. City 50
5. Fabinho Liverpool 45

performanțele lui Monaco din sezonul 2016-2017

- titlu în Ligue 1, cu 95 de puncte, 107 goluri marcate, 30 de victorii și 8 puncte peste PSG
- semifinală în Liga Campionilor
- finală în Cupa Ligii
- semifinală în Cupa Franței

Vezi și: Griezmann are un favorit surpriză pentru Balonul de Aur: "Din această echipă trebuie să se aleagă câștigătorul"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează