INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA - LUXEMBURG

Hat-trick Ronaldo! » A făcut show împotriva „victimei” preferate

Cristiano Ronaldo nu are limite la echipa națională / Sursă foto: Portugal
@selecaoportugal
Cristiano Ronaldo nu are limite la echipa națională / Sursă foto: Portugal @selecaoportugal

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 22:17 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 23:41

La cea de-a 182-a apariție în tricoul primei reprezentative, Cristiano Ronaldo a făcut spectacol din nou pentru Portugalia. A evoluat tot meciul și a reușit un hat-trick în victoria clară cu Luxemburg, scor 5-0. 

Cristiano Ronaldo nu are limite la echipa națională! La 36 de ani și jumătate, superstarul lusitan continuă să scrie istorie în tricoul naționalei. Conta Luxemburgului, Ronaldo a început fulminant: a înscris de două ori în decurs de cinci minute, ambele reușite venind din penalty, apoi a punctat spectaculos din acțiune în minutul 87, după centrarea lui Neves. 

Cu cele trei reușite în această seară, Ronaldo contabilizează în total 9 goluri contra micuțului stat Luxemburg, care devine victima preferată a lui CR7 de la nivel de echipă națională. Cristiano reușea primul gol contra luxemburghezilor în 2004, în urmă cu 17 ani.

Cristiano Ronaldo a punctat de 115 ori la națională. Șase goluri peste precedentul record al iranianului Ali Daei.

10 goluria înscris Cristiano în 10 meciuri jucate la club și selecționată în acest sezon

Cristiano Ronaldo, definitiv în istoria Portugaliei

Cristiano Ronaldo avea 18 ani și jumătate când a debutat pentru Portugalia, pe 20 august 2003, la amicalul contra Kazahstanului de la Chaves (1-0). L-a înlocuit la pauză pe Luis Figo. Zece luni mai târziu, pe 12 iunie 2004, a înscris primul gol, la 1-2 cu Grecia, la startul Euro 2004. Intrase tot după prima repriză, schimbându-l pe Simão Sabrosa.

Au mai trecut 17 ani de la întâia reușită, Cristiano a devenit simbolul CR7, unul dintre eroii istoriei fotbalului, și continuă să joace și să marcheze la naționala lusitană. Fiecare apariție are și un record. Sau mai multe.

La 36 de ani și opt luni, Cristiano Ronaldo nu se odihnește deloc. Zilele trecute, a fost din nou titular, într-un alt meci de pregătire, 3-0 cu Qatar. A 181-a selecție în tricoul roș-verde. În Europa, nimeni nu mai are atâtea partide pentru țara sa. Tocmai l-a întrecut pe Sergio Ramos (Spania, 180). Va depăși probabil și bariera 200. Recordul mondial e însă departe. Îl deține malaysianul Soh Chin Ann (219).

Citește și alte știri de actualitate: 

Lăudată la Euro, Ungaria e o deziluzie acum! Ratează al 9-lea Mondial la rând: „Eu nu sunt Isus Hristos”

Duel în 3 pentru noua perlă a fotbalului francez » Jucătorul disputat de Real Madrid, Chelsea și Juventus

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
robby73
robby73  •  13 Octombrie 2021, 20:28
Postat de Cris Juganaru pe 13 Octombrie 2021, 12:04

Evident ca Cr7 este cel mai mare atacant din istoria fotbalului. Toti ceilalti mari jucatori ai Europei au jucat cu aceleasi “mari” echipe in intreaga lor cariera, de cand s a inventat fotbalul (chiar si atunci cand se marcau goluri pe banda), iar Ronaldo este golgheterul nationalelor devenit in prezent, cand golurile se marcheaza clar mai greu, chiar si cu echipele alea care au devenit evident mai “mari” decat au fost vreodata.

În special, alea de la 11m devin tot mai greu de înscris.:-))))). Fără penalty-uri era la ani lumină de Messi... și asta în fiecare campionat.

cky33
cky33  •  13 Octombrie 2021, 13:32
Postat de Cris Juganaru pe 13 Octombrie 2021, 12:10

Ai omis argumentul suprem, evident in favoarea lui Ronaldo, acesta fiind cel mai eficient fotbalist din istoria fotbalului, demonstrand ca este cel mai bun marcator in cele mai puternice campionate din lume (Anglia, Spania, Italis si din nou Anglia), respectiv golgheterul nationalelor. In plus, Ronaldo este golgheterul suprem si al CL, acolo unde participa si Messi. Prin urmare, nu exista dubiu in privinta suprematiei lui Ronaldo la capitolul eficienta, mai ales reconfirmata la cei aproape 37 de ani (asta e chiar suprem, Messi aratand un deficit de eficienta deja la cei 34 de ani).

Eu nu faceam o paralela generala intre cei 2 (care sunt clar cei mai buni din toate timpurile). Ziceam doar ca Messi a dat golurile mai greu decat Ronaldo strict prin faptul ca joaca pe un continent mai greu...In alta ordine de idei sunt greu de comparat cei 2: Cristiano este mai bun marcator per total (desi are mai putine ghete de aur) insa Messi are un nivel all-time de goluri+assisturi cu mult mai bun decat al lui Ronaldo. Ca influenta asupra fotbalului il vad totusi pe Messi mai sus, dar da Cristiano e un marcator mai bun.

296839007513707
Cris Juganaru  •  13 Octombrie 2021, 12:10
Postat de cky33 pe 13 Octombrie 2021, 11:31

E o diferenta mare intre uefa si conmebol, tari ca Liechtenstein, San Marino,Andorra, Luxemburg, Feroe, Moldova, tarile baltice, Belarus si cred ca mai sunt cateva sunt mult slabe decat Venezuela sau Bolivia care a ar fi cele mai putin bune din America de Sud. Cei de conmebol tocmai ca sa evite decalaj valoric au trimis guyanele + suriname in concacaf sa joace prin Caraibe tocmai pentru a evita scoruri fluviu. Programul competitional oricum e foarte incarcat, nu cred ca se supara nimeni daca erau grupe de 5 echipe (8 meciuri) si nu de 6 echipe in care isi fac loc echipele amintite mai sus (ar trebui sa fie o selectie inainte din care doar 1-2 nationale mici sa ajunga in grupele finale de preliminarii). Pe scurt, Messi a avut meciuri mai grele la nationala si de asta sunt 30-40 de goluri diferenta intre ei la nationale (plus 2 ani de varsta diferenta).

Ai omis argumentul suprem, evident in favoarea lui Ronaldo, acesta fiind cel mai eficient fotbalist din istoria fotbalului, demonstrand ca este cel mai bun marcator in cele mai puternice campionate din lume (Anglia, Spania, Italis si din nou Anglia), respectiv golgheterul nationalelor. In plus, Ronaldo este golgheterul suprem si al CL, acolo unde participa si Messi. Prin urmare, nu exista dubiu in privinta suprematiei lui Ronaldo la capitolul eficienta, mai ales reconfirmata la cei aproape 37 de ani (asta e chiar suprem, Messi aratand un deficit de eficienta deja la cei 34 de ani).

Vezi toate comentariile (11)
Comentează