INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Foto Incredibil, se întâmplă în Bundesliga! Un ultras a ajuns președintele unui club din capitala Germaniei

Kay Bernstein, Foto: Imago Images
Kay Bernstein, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 17:56 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 18:00

Premieră în Germania! Un fost lider al fanilor Herthei, Kay Bernstein, a câștigat detașat alegerile pentru șefia grupării din Bundesliga. A fost de trei ori interzis pe arena din Berlin.

Premieră în Bundesliga. Incredibil, dar adevărat, un club din capitala Germaniei va fi condus de fostul lider al unui grup de ultrași. Kay Bernstein, 41 de ani, cofondator al Harlekins Berlin '98, a fost ales duminică președinte al Herthei. El a câștigat detașat alegerile organizate în Adunarea Generală Extraordinară, obținând 1.670 de voturi dintr-un total de 3.040 exprimate de membrii participanți la scrutin. 

Și-l va înlocui pe Werner Gegenbauer, 72 de ani, care a demisionat în luna mai din funcție după 14 ani în fruntea grupării „alb-albastre”.

Dezvăluirile unui fost antrenor din Liga 1: „Patronul se băga la echipă. „Îmi zicea: «Nu vrei tu, nu vreau nici eu, dar vrea nevastă-mea»”
GSP LIVE
Dezvăluirile unui fost antrenor din Liga 1: „Patronul se băga la echipă. „Îmi zicea: «Nu vrei tu, nu vreau nici eu, dar vrea nevastă-mea»”

Kay Bernstein, reținut de poliție

Bernstein i-a surclasat pe Frank Steffel (1.280 de voturi) și pe Marvin Broome (26), devenind, potrivit Bild, primul suporter neamț ajuns într-o asemenea postură înaltă. Provenit din peluză, acesta își dirija ultrașii din grup cu portavocea și nu de puține ori a intrat în conflict cu forțele de ordine de pe Olympiastadion, o dată fiind chiar reținut de poliție

Incredibil, se întâmplă în Bundesliga! Un ultras a ajuns președintele unui club din capitala Germaniei
Kay Bernstein, fostul lider al unui grup de ultrași al Herthei Berlin // Foto: Imago Images

Mai mult, în trei rânduri a primit interdicție temporară de a intra în tribună la meciurile Herthei! În toamna lui 2005, când un sponsor a distribuit 40.000 de castaniete în stadion, pentru a crea o atmosferă specială, el i-a îndemnat pe fani „să arunce rahatul spre teren”, provocând rănirea unei persoane, ce a reclamat incidentul la poliție. Și Bernstein a suportat consecințele.

Hertha a scăpat la baraj de retrogradare

Contestatar fervent al vechii conduceri, Kay este în prezent proprietarul unei agenţii de comunicare, cu cifră de afaceri de 1.494.775 de euro și un profit de 42.969 de euro pe anul trecut, și promite că va redresa financiar clubul aflat într-o mare criză: „Prin programul cu care vin la președinție, îmi voi ajuta echipa de suflet să iasă din acest impas și din coada clasamentului”. 

Hertha a terminat sezonul regulat pe locul 16 în Bundesliga și s-a salvat dramatic de la retrogradare, reușind să câștige barajul cu Hamburg (0-1 acasă și 2-0).

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Șoc în Polonia: selecționerul a trucat meciuri ani de zile cu șeful Mafiei! 591 de discuții telefonice, depistate de procurori!

Tătărușanu pleacă de la AC Milan pentru a fi rezervă la altă superechipă de Serie A? Sau alege noua trupă a lui Berlusconi?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează