INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INDONEZIA

EXCLUSIV Fost jucător în Liga 1, pe teren la tragedia din Indonezia: „Fanii au vrut să vină după noi la vestiare. Din ce știu, sunt 200 de morți”

Urmările violențelor de la meciul dintre Arema și Persebaya // FOTO:  iMAGO +4   FOTO
Urmările violențelor de la meciul dintre Arema și Persebaya // FOTO: iMAGO

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 08:56 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2022 11:04

Abel Camara, fost la Petrolul Ploiești în sezonul 2013-2014, a fost pe teren la meciul dintre Arema și Persebaya, 2-3, la finalul căruia peste 170 de oameni, până în acest moment, au murit după incidentele petrecute pe teren.

Atacantul de 32 de ani a fost autorul golurilor celor de la Arema FC, marcând în minutele 43 și 45+2, când oaspeții aveau 2-0.

Tragedie la un derby din Indonezia! 125 de persoane au murit după ce fanii au intrat pe teren
INDONEZIA
Tragedie la un derby din Indonezia! 125 de persoane au murit după ce fanii au intrat pe teren

Fotbalistul originar din Guinea-Bissau a răspuns în această dimineață apelului GSP.ro. Acesta a transmis că e în siguranță și a oferit detalii despre evenimentele înspăimântătoare întâmplate după meci. Conform fotbalistului, bilanțul victimelor ar fi mult mai mare decât cel anunțat până acum.

Fostul jucător de la Petrolul, martor la violențele din Indonezia

„Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu!

S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Camara.

Fost jucător în Liga 1, pe teren la tragedia din Indonezia: „Fanii au vrut să vină după noi la vestiare. Din ce știu, sunt 200 de morți”
Abel Camara (în albastru), în confruntarea Vitesse - Petrolul din preliminariile Europa League, din sezonul 2013-2014 / FOTO: Imago Images

Tragedie la un derby în Indonezia

La finalul partidei, fanii de la Arema au intrat pe teren, fiind nemulțumiți de înfrângere. Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene, iar totul s-a transformat într-o tragedie.

Autoritățile din Indonezia au prezentat informații terifiante după ce i-au calmat pe fani, precizând că pe stadion au fost prezenți mai mulți spectatori decât capacitatea arenei.

Până în acest moment, 174 de persoane au murit, iar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească în orele următoare. Alte 100 de victime sunt la spital în stare gravă la spital, anunță The Guardian. În total, peste 300 de persoane au ajuns la spitalele din zona, având nevoie de îngrijiri medicale. 

„În timpul incidentelor, 127 de persoane au murit, printre care și doi polițiști. Dintre aceștia, 34 au murit în stadion, iar restul la spital”, a spus șeful Poliției din provincia East Java. Ulterior, Associated Press, care citează presa din Indonezia, a anunțat că numărul morților a ajuns la 174, în timp ce în spital se află peste 100 de persoane.

Citește și: 

Ce a declarat un fost internațional ucrainean despre situația lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev: „Aparent, Lucescu și-a îndoit craca de sub picioare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
metrax
metrax  •  02 Octombrie 2022, 23:40

Exact, nicio informatie despre cauzele deceselor. Eu ma gandeam ca poate au gresit gazul, au dat cu gaz otravitor in loc de lacrimogen. Sau s-o fi calcat suporterii intre ei la ingramadeala catre iesire... Ma indoiesc ca acei suporteri au murit impuscati de politisti. Ar fi ceva extrem de grav.

Stars
Stars  •  02 Octombrie 2022, 18:40
Postat de badeadorian pe 02 Octombrie 2022, 13:49

***

bade haurian, ti-au cenzurat cron ca nitul.....banuiesc ca a fost un limbaj specific! :))))

badeadorian
badeadorian  •  02 Octombrie 2022, 13:49
Postat de Stars pe 02 Octombrie 2022, 12:21

Sa mai spuna cineva ca nu se putea juca fotbal fara spectatori in pandemie......statistica spune ca la nivel mondial nu a murit nimeni cand au fost tribunele goale vs. 200 de morti numai la acest meci! Quod erat demonstrandum.....lasati golanii in afara stadionelor, inclusiv smardoi gen sapunaru!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează