INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Șoc pentru Inter! Liderul din Serie A riscă să nu ia licența UEFA după ce s-a întâmplat cu fosta echipă a lui Olăroiu

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 15:32 / Actualizat marti, 02 martie 2021 16:00

Inter trebuie să-și achite datoriile până la finele lunii, altfel e în pericol să nu joace în Liga Campionilor. Proprietarul Zhang negociază cu două fonduri de investiții din Anglia și Qatar.

Inter râde cu o față, dar plânge cu cealaltă. Liderul din Serie A stă excelent în plan sportiv, numai că în cel financiar tremură. Nerazzurrii se tem să nu rămână în aer, după ce „satelitul" chinez s-a desființat. Clubul din Milano trebuie să-și lichideze datoriile până la sfârșitul lunii, altfel e în mare pericol să nu obțină licența UEFA și să nu aibă dreptul de a juca în grupele Ligii în sezonul viitor!

„Afacere strategică"

Familia Zhang, proprietara grupului Suning, ce finanțează echipa lui Conte, are nevoie de 200 de milioane de euro, bani de plătit pentru salarii și pentru restul cheltuielilor până la finalul stagiunii. Și tot caută asociați de la începutul lui 2021.

 Reprezentanții BC Partners, fond de investiții englez, sunt în capitala Lombardiei la negocieri, în care s-ar implica un nou client, un fond de investiții din Qatar, susține ziarul Corriere dello Sport. Chinezii vor urgent lichidități și dau asigurări că nu vor renunța și la Inter, considerând-o o afacere strategică, spre deosebire de falimentara Jiangsu FC.

280 de milioane de la statul chinez

În ajutorul Suning Holdings a sărit însă Guvernul de la Beijing. Zhang a cedat 23% din grup către Kunpeng Capital și Shenzhen International, companii controlate de stat, pentru 14,8 miliarde de yuani (circa 1,9 miliarde euro). După reașezarea financiară, familia patroană a Interului are acum 21,84% din acțiuni, personal sau prin intermediul Suning Holdings și Suning Appliance Group. Și din totalul sumei, considerate o gură de oxigen, doar 280 de milioane ajung în conturile Holdings, care controlează clubul nerazzurro, prin intermediul companiei luxemburgheze Great Horizon.

Federația nu salvează Jiangsu

 După ce Zhang a decis să închidă Jiangsu FC, anunțând că Suning se concentrează pe comerțul en-detail, federația chineză a reacționat. N-are nicio intenție s-o salveze pe campioană, astfel că șansele ca fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu să continue în elită în sezonul viitor sunt infime! 

880 de milioane de euroe suma oferită acum o lună de BC Partners și refuzată de chinezi, care evaluează clubul la 950 de milioane, cu tot cu datorii

4 punctee avansul lui Inter la șefia Seriei A față de Milan după 24 de etape. Are 5 victorii la rând

VIDEO Inter Milano, victorie uriașă în derby-ul cu AC Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ce l-a răpus pe Zlatan Ibrahimovic?! 15 accidentări similare în 3 luni la AC Milan

Parma a greșit rețeta pentru Man! „Cu tot respectul pentru echipa de Seria A, trebuie spuse lucrurile astea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dragdim
dragdim  •  03 Martie 2021, 00:12

E unul in Spania, Cortacero care cu siguranța poate cumpara Interul și in 3 săptămâni ajunge chiftele chinezești, pentru ca la ei se poate.

dobrin
dobrin  •  02 Martie 2021, 23:06

Haha... e sansa lui M&M de la Parma sa scape de retrogradare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează