INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ipoteză surprinzătoare a lui Guardiola: "Dacă Johan Cruyff ar fi fost antrenorul lui Messi, sigur ar fi apărut un conflict între ei"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2017 10:31

Antrenorul catalan, ex-Barcelona, acum la Manchester City, l-a avut antrenor pe Cruyff și l-a pregătit pe Messi în echipa blaugrana. 

De curând, jucătorii faimosului Dream Team al Barcelonei, care au cucerit prima Ligă a Campionilor a clubului catalan, s-au reunit pentru a sărbători 25 de ani de la victoria de pe Wembley, 1-0 în finala cu Sampdoria. Și Guardiola și-a imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă Johan Cruyff (care s-a stins pe 24 martie 2016, la 68 de ani) l-ar fi antrenat pe Leo Messi.

Citește și: Citește și: 10 cote de neratat pentru noul sezon de Premier League + biletul pentru primele 3 etape

Cunoscându-i foarte bine pe amândoi (a fost promovat la prima echipă în 1990 de inegalabilul olandez și l-a avut 4 ani jucător pe cvintuplul Balon de Aur), Pep spune:

"Dacă Johan și Leo ar fi lucrat împreună, sigur ar fi fost un conflict între ei la început. După un timp însă, s-ar fi înțeles, vorbim de două persoane foarte inteligente. Cu Johan pe bancă și cu Messi în iarbă, Barcelona ar fi cucerit multe trofee"

6 ani 
au lucrat împreună Johan Cruyff și Guardiola pe Camp Nou, între 1990 și 1996

14 trofeeau câștigat împreună Guardiola și Messi la Barcelona, în perioada 2008-2012

"Când am probleme cu un jucător, cu presa sau cu stafful meu tehnic, mă gândesc ce ar face Johan. Întotdeauna, el ar fi găsit soluția potrivită"
Pep Guardiola, manager Man. City

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  18 Iunie 2017, 13:10

Cruyff a fost cel mai tare antrenor si jucator(dupa parerea mea). Spunea adeseori despre un meci de fotbal: decat sa se incheie 0-0, mai bine 3-3!N-ar fi avut probleme cu niciun jucator, cum de fapt n-a avut in toata cariera lui de fotbalist sau antrenor. Vizionar, foarte bun manager, super caracter si un profesionist deosebit. Pacat ca s-a stins prea devreme...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează