INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM AL CLUBURILOR

Istvan Kovacs nu scapă :) E rezervă și la Campionatul Mondial al Cluburilor

FIFA Club World Cup 2022 începe azi, cu meciul Al Ahly - Auckland City (21:00). Istvan Kovacs, 38 de ani, va fi arbitru de rezervă.
FIFA Club World Cup 2022 începe azi, cu meciul Al Ahly - Auckland City (21:00). Istvan Kovacs, 38 de ani, va fi arbitru de rezervă.

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 16:20 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 16:43

Campionatul Mondial al Cluburilor începe azi, cu meciul Al Ahly - Auckland City (21:00). Istvan Kovacs, 38 de ani, va fi arbitru de rezervă.

„Centralul” primei partide de la Campionatul Mondial al Cluburilor e chinezul Ning Ma, care va fi ajutat la margini de conaționalii Fei Zhou și Cheng Zhang.

Istvan Kovacs e obișinuit cu această postură. La Campionatul Mondial din Qatar, românul n-a fost niciodată arbitru de centru și a oficiat la nu mai puțin de 8 meciuri din postura de rezervă.

Jucătorul promovat de Mircea Lucescu de la juniori a devenit cel mai scump jucător vândut la Dinamo Kiev
UCRAINA
Jucătorul promovat de Mircea Lucescu de la juniori a devenit cel mai scump jucător vândut la Dinamo Kiev

Începe Campionatul Mondial al Cluburilor

Campionatul Mondial al Cluburilor organizat de FIFA începe azi, în Maroc. Vor fi tot șapte meciuri și șapte echipe participante din șase confederații, campioanele continentale și reprezentanta țării gazdă și campioană a Africii, Wydad Casablanca. 

Se va juca în două orașe, Tanger și Rabat, pe Ibn Batouta Stadium (65.000 de locuri) și Prince Moulay Abdellah Stadium (60.000 de locuri). Favoritele competiției, Real Madrid și Flamengo, câștigătoarea Ligii Campionilor și a Copei Libertadores, intră, ca de obicei, în competiție direct în semifinalele care vor avea loc pe 7 și 8 februarie.

VAR transparent

Deschiderea va fi la Tanger și va opune vicecampioanei Africii, echipa egipteană Al Ahly, pe cea a Oceaniei, Auckland City din Noua Zeelandă, care nu a participat în ediția trecută din Emirate din cauza restricțiilor Covid, fiind înlocuită de un club din Tahiti. 

În turul secund vor juca, sâmbătă, reprezentantele Asiei și CONCACAF, care au prima șansă să ajungă în semifinale. La această ediție a CM al Cluburilor va avea loc și o premieră în fotbalul mondial: arbitrul de centru va explica live, la microfon, deciziile luate de VAR, după modelul din rugby, astfel ca jucătorii și spectatorii să fie bine informați. István Kovács, delegat din Europa alături de englezul Anthony Taylor, va avea ocazia să inaugureze acest experiment.

Meciurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor

DatăOrăMeci
1.02, Turul 121:00Al Ahly (Egi) - Auckland City (NZL)
4.02, Turul 216:30Wydad Casablanca (Mar) - Al Hilal (ArS)
4.02, Turul 219:30Seattle Sounders (SUA) - Al Ahly/Auckland
7.02, Semifinala 121:00Flamengo (Bra) -. Wydad/Al Hilal
8.02, Semifinala 221:00Seattle/Al Ahly/Auckland - Real Madrid (Spa)
11.02, Finala mică17:30Învinsă semifinală 1 - Învinsă semifinală 2
11.02, Finala21:00Câștigătoare semifinală 1 - Câștigătoare semifinală 2

4 trofeea cucerit Real Madrid în istoria competiției, 2014, 2016, 2017 și 2018, cele mai multe. La precedenta ediție s-a impus Chelsea

Citește și: 

Jorginho pleacă la Arsenal » Ce sumă plătește liderul din Premier League pentru vicecăpitanul lui Chelsea

Fotbalist român, șase ani de închisoare pentru un viol în grup în Italia!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
atthur
atthur  •  01 Februarie 2023, 19:10

Am zis de ieri că va fi "rezervă "!!! Dar e bine că nu-i aici,că-l puneau "deștepții " la ci.fi.ri, uitând (ca de obicei) că ăsta stă in cloooj și că in ultimii cinci ani a fost cel mai bun om a lu' ci.fi.ri.....

ioni45
ioni45  •  01 Februarie 2023, 18:09

Pe ce post se televizeaza meciu sau cine da meciurile de la campionatul mondial al cluburilor

1.fcu
1.fcu  •  01 Februarie 2023, 17:06

Se poate la o asa valoare ca a lu' Pisti?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează