INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Jose Mourinho a explicat pentru prima oară de ce a renunţat la Romelu Lukaku: "Ce mi-a cerut era imposibil!"

Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, foto: reuters
Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 02 august 2014 10:46

Romelu Lukaku, 21 de ani, a fost vîndut de Chelsea celor de la Everton, după doar 15 meciuri jucate pe Stamford Bridge în ultimii 3 ani. Mulţi s-au mirat de ce un vîrf cu un potenţial gigantic nu a fost păstrat în lotul pentru noul sezon de portughezul Jose Mourinho

Afacerea s-a făcut pentru 28 de milioane de lire sterline. Atacanţii lui Chelsea sînt Didier Drogba, Diego Costa şi Fernando Torres. Mourinho a explicat pentru presa britanică de ce nu crede că Lukaku ar fi putut avea un rol important în viitorul echipei.

"Mentalitatea lui Romelu arăta că el nu este pregătit să vină la un club cu o competiţie majoră pe post, precum Chelsea. A vrut să joace pentru Chelsea, dar numai ca titular, iar la un club de talia noastră nu ne permitem să facem asemenea promisiuni. Asta l-a făcut să nu mai vrea să vină la noi. După asta, Everton a venit cu o ofertă şi, deoarece vrem să ascultăm de regulile fair-play-ului financiar, am fost nevoiţi să o lumă în calcul", a explicat Mourinho pentru Daily Mirror.

Lukaku, mai bun decît Ronaldo şi Messi la un loc
Belgianul în vîrstă de 21 de ani are pînă în acest moment 65 de goluri marcate în fotbalul european. Acesta a înscris pentru Anderlecht, West Bromwich şi Everton. Informaţia interesantă abia acum apare. Fotbalişti ca Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo, nume care sînt pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal, au cifre mult mai mici decît Lukaku.

Argentinianul înscrisese pînă la vîrsta de 21 de ani doar 42 de goluri, iar "Balonul de Aur" din 2013 băgase mingea în plasă doar de 15 ori. Cel mai bine la capitolul goluri marcate pînă la 21 de ani, la egalitate cu Lukaku, stă Sergio Aguero, care are 65 de goluri date.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
terentesititina
terentesititina  •  02 August 2014, 16:21

Mie-mu place de Romelu asta, puternic, instinctiv, dar, mai ales, forarte inteligent si pe meserie; extrem de matur in joc pentru virsta lui. Se vede ca ii place meseria, maninca fotbal pe piinie. nu se angreneza la betivaneli, vagaboande, jocuri de noroc, etc. Pe de alta parte: moare prin minutul 60; asa ii este fizicul; nu prea face faza de aparare, ceea ce la Chelsea nu merge. Mai are si un risc: la iesirea din adolescenta, corpul se maturizeaza; se ingroasa putin oasele, etc. ; daca creste el mai olecuta prin partile esentiale. masa musculara, greutate, ajunge precum Heskey ala care o pornea ca tancul si se oprea ca vaporul...

lucell
lucell  •  02 August 2014, 12:38

Comparatia e total irelevanta cu Messi si Ronaldo,aia au jucat la echipe de top la varsta lor (si nu sunt atacanti veritabili)nu la Anderlecht,in Belgia in perioada aia peste 70% erau meciuri over 2,5 iar Aderlecht cred ca a avut un procentaj de peste 82% over 2,5 cand a jucat el acolo.

radu978
radu978  •  02 August 2014, 11:16

Fiecare lucreaza cu oamenii lui. Asa si Mourinho. In loc de asta de 21 de ani l-a adus pe Drogba de 36.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează