INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

Pique, despre primul fotbalist activ care a recunoscut că e gay: „Îți mulțumesc”

Australianul Joshua Cavallo, 21 de ani, fundașul stânga al lui Adelaide United, a recunoscut că e gay. Gerard Pique (34), stoperul Barcelonei, salută gestul acestuia // FOTO: Imago
Australianul Joshua Cavallo, 21 de ani, fundașul stânga al lui Adelaide United, a recunoscut că e gay. Gerard Pique (34), stoperul Barcelonei, salută gestul acestuia // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 19:00 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 19:00

Joshua Cavallo, 21 de ani, fundașul stânga al lui Adelaide United, a recunoscut că e gay. Gerard Pique (34), stoperul Barcelonei, salută gestul australianului.

„Hei, Joshua, nu am plăcerea să te cunosc personal, dar vreau să-ți mulțumesc pentru acest pas pe care l-ai făcut. Lumea fotbalului este cu mult în urmă și tu ne ajuți să înaintăm”, a scris Pique pe Twitter.

Joshua Cavallo: „E epuizant să trăiești o viață dublă”

În Australia, un fotbalist nu a mai ținut sub tăcere marele secret al vieții sale. Joshua Cavallo a devenit primul jucător profesionist activ care afirmă public că este gay.

Fundașul stânga al lui Adelaide United, în vârstă de 21 de ani, a postat un videoclip emoționant, în care anunța: „E ceva personal, dar am simțit nevoia să-l împărtășesc tuturor. Sunt fotbalist și sunt gay”. Voia să vorbească: „Am ascuns prea mult timp cine sunt. E epuizant să trăiești o viață dublă”.

Cavallo a spus că „întotdeauna am simțit că trebuie să mă ascund. Mi-era rușine că niciodată nu voi putea face ceea ce iubesc și să fiu gay”.

Joshua Cavallo: „A fost incredibil să le zic celor dragi

Joshua s-a eliberat cu această dezvăluire: „A fost incredibil să le zic celor dragi, prietenilor, colegilor, antrenorilor. Sprijinul lor a fost uriaș”. Speră să fie și un exemplu: „Am vrut să le arăt oamenilor că este OK să spui cine ești. Ți se va arăta mai mult respect”.

Apreciat de lumea sportului

„În 2021, asta nu ar trebui să fie o știre. Îți mulțumesc pentru acest pas făcut înainte. Bine spus, Joshua”, a scris și Pau Gasol, fost baschetbalist.

Citește și:

Ahmetov, la fel ca Gigi Becali! Patronul lui Șahtior a plătit 500.000$ unei rivale » Lucescu și Raț au cucerit titlul în acel an

Ce s-a întâmplat în vestiarul luI Galatasaray, după eșecul cu Beșiktaș » Cicâldău, în centrul ostilităților: „O eroare de amator”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează