INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - INTER

JUVENTUS - INTER 2-0 // VIDEO Ramsey și Dybala își scot rivala din cursa pentru titlu! Cum arată ACUM clasamentul

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 martie 2020 17:19

Juventus a câștigat derby-ul cu Inter, scor 2-0, și pare să fi scăpat de o contracandidată la titlu. 

Ramsey a deschis scorul în minutul 55, după o acțiune confuză în careul milanezilor. Mijlocașul transferat de la Arsenal a șutat din 6 metri, printre mai mulți adversari și pe sub picioarele lui Cristiano Ronaldo. Galezul a trecut apoi și la creație. A pasat elegant pentru Dybala, aflat la 16 metri de poarta lui Handanovic. Argentinianul și-a driblat adversarul direct și șutat cu exteriorul la colțul lung. 

Rezumat VIDEO Juventus - Inter Milano 2-0

Juventus revine pe locul 1 în Serie A, cu 63 de puncte, unul mai mult decât Lazio, principala urmăritoare. Inter este pe locul 3, cu 54 de puncte.

Clasament Serie A

Jventus - Inter Milano 2-0

Juventus - Inter Milano, echipe de start: 

Juventus: Szczęsny - Cuadrado, Bonucci, de Ligt, A. Sandro - Ramsey, Betacur, Matuidi - Costa, Higuain, Ronaldo
Antrenor: Maurizio Sarri

Inter Milano: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Candreva, Vecino, Brozovic, Barella, Young - Lukaku, L. Martinez
Antrenor: Antonio Conte

De ce e Derby d'Italia

Duelurile dintre Juventus și Inter poartă numele de Derby d'Italia din 1967, iar cel care a avut inspirația să le zică așa a fost Gianni Brera, cel mai influent ziarist italian din secolul trecut. În '67, cele două echipe câștigaseră cele mai multe scudetti - Juve 13, Inter 10 -, erau deținute de două dintre cele mai bogate familii din Peninsulă - Agnelli, respectiv Moratti - și aveau cele mai mari bazine de fani.

 În anii '90-2000, când Milan a depășit Interul la numărul de titluri interne, șefii "diavolilor" au solicitat ca Derby d'Italia să fie numite meciurile Juventus - Milan. În zadar. Ulterior, Calciopoli și tot ce a derivat din acel colosal scandal a potențat și mai mult rivalitatea interisto-juventină.

Vezi și: 

Derby d'Italia: Juventus - Internazionale Milano. Coșmarul din ultimele șase întâlniri directe

RETRO GSP » VIDEO și FOTO » Păcatul originar care a aprins ura supremă în Derby d'Italia. Povestea celui mai halucinant scor în Juventus - Inter

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează