INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUSTRIA

Fotbalistul pe care FRF a încercat să-l aducă la „naționala” noastră a „explodat” la RB Salzburg! Chelsea a făcut deja prima ofertă

Karim David Adeyemi, 19 ani, a pornit în plin sprint noul campionat al Austriei, la Red Bull Salzburg, foto: redbullsalzburg.at
Karim David Adeyemi, 19 ani, a pornit în plin sprint noul campionat al Austriei, la Red Bull Salzburg, foto: redbullsalzburg.at

Articol de - Publicat marti, 27 iulie 2021 12:43 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 13:04

Karim David Adeyemi, 19 ani, a pornit în plin sprint noul campionat al Austriei, la Red Bull Salzburg. 

„Dublă” și assist pentru Salzburg, la 3-1 cu Sturm. FRF voia să-l atragă în trecut pentru naționalele noastre de juniori. Puștiul născut la München are mamă româncă. Dar planul Federației a eșuat. Atacantul a devenit în această vară campion european cu Germania la tineret.

RB Salzburg, „fabrica de talente", care descoperă, promovează și oferă jucători de mare calitate întregii Europe, nu suferă după ce s-a despărțit de Erling Haaland. L-a cumpărat cu 8 milioane de la Molde, în 2019, și l-a vândut doar un an mai târziu la Dortmund, pentru 20 de milioane.

S-a ales praful după Euro! » N-am învățat nimic: imagini deplorabile de pe Arena Națională
REPORTAJ GSP
S-a ales praful după Euro! » N-am învățat nimic: imagini deplorabile de pe Arena Națională

Salzburg a plătit 3,35 de milioane pentru Karim Adeyemi

Între timp, își asigurase viitorul. Un alt superatacant. Nu la fel de înalt și puternic ca norvegianul, dar rapid, tehnic și cu un picior stâng vrăjit. Poate fi și vârf, și aripă dreapta sau stânga. Numele său, Karim David Adeyemi. Are acum 19 ani. În 2018, când a fost adus de la Unterhaching, RBS a plătit numai 3,35 de milioane de euro pentru el. Acum, valorează 10 milioane, potrivit transfermarkt.de, însă campioana Austriei îl va vinde sigur peste această sumă.

Fotbalistul pe care FRF a încercat să-l aducă la „naționala” noastră a „explodat” la RB Salzburg! Chelsea a făcut deja prima ofertă

Karim Adeyemi, 9 goluri în primul an la Salzburg

Sezonul trecut, primul la Salzburg, după ce a fost împrumutat la Liefering două stagiuni, a fost excelent, cu 9 goluri și 11 assisturi. Iar noul campionat a început și mai bine. "Die Roten Bullen" au învins-o cu 3-1 în deplasare pe Sturm Graz, Karim marcând de două ori și pasând decisiv la a treia reușită. E jucătorul momentului în Bundesliga austriacă.

Chelsea i-a făcut o ofertă, dar Ade rămâne realist. Le-a spus jurnaliștilor nemți: "Nici nu îmi este greu să rămân cu picioarele pe pământ. Nu am realizat încă nimic în carieră, chiar dacă sunt la cel mai bun club din prima ligă a Austriei".

Mamă româncă, tată nigerian, joacă pentru Germania

În trecut, FRF a încercat să-l atragă pe Adeyemi la naționalele noastre de juniori. Mama sa este româncă, iar tatăl nigerian. Tentativă eșuată. Născut la München, puștiul era prins în sistemul german. Nemții nu ar fi scăpat un asemenea talent și nici el nu ar fi vrut să renunțe la ideea de a evolua pentru Mannschaft.

Atacantul are șase selecții pentru Germania U16, șapte la U17 și jocul foarte bun de la Salzburg l-a propulsat direct la tineret! Stefan Kuntz l-a convocat în premieră la naționala U21 direct direct la eliminatoriile CE 2021. Și a devenit campion continental, fiind folosit și în "sferturi", și în semifinale, și în finală!

VIDEO. Karim Adeyemi în acțiune: 

Citește și: 

Cu Ianis Hagi titular, Rangers a învins-o pe Real Madrid! Victorie mare pentru scoțieni

Mutu, ferm: „Transferul lui Cicâldău NU înseamnă nimic! Să vedem dacă e în stare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
7kay
7kay  •  27 Iulie 2021, 22:47

Probabil așa vom mai avea jucători de valoare la națională. De la cei plecați și stabiliți peste hotare. Aici se merge cu șpagă la antrenori de juniori. Este normal sa nu avem jucători în campionatele de top din Europa. Să avem rezultatele anoste in cupele europene sau să ne facem de râs cu naționala.

maldini_1986
maldini_1986  •  27 Iulie 2021, 18:13

N-avem noi nevoie de fotbalisti de la cel mai inalt nivel, noi ne mandrim cu octavian popescu aka fata de phrost si pensatu de morutan.

sakamoto
sakamoto  •  27 Iulie 2021, 18:08

Stati linistiti ca in Romania, ar fi explodat numai daca minca...fasole. J. Cristian-talent urias, mare speranta-daca raminea in SUA, ar fi cistigat 2-3 turnee de GS. In Romania regrete! Aici tinerii foarte talentati, nu sint ajutati cu nimic de statul roman. Se risipesc fonduri uriase de bani cu pensii speciale. Pt sport, mai nimic. Asa este si va mai fi inca mult si bine, stimati tovarasi si pretini. Traim vremuri grele!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează