INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

La Liga, aproape de reluare: 35 de zile de fotbal fără pauză! + protocol strict împotriva coronavirusului! „Teste înainte de fiecare partidă”

Barcelona și Real Madrid sunt gata să reia lupta din La Liga // FOTO: Guliver/GettyImages
Barcelona și Real Madrid sunt gata să reia lupta din La Liga // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 11:14

Javier Tebas, președintele La Liga, dezvăluie că „timp de 35 de zile, se va juca fotbal zilnic, fără pauze”. Și nu se va opri nici dacă mai apar cazuri de coronavirus în campionatul din Spania.

Spaniolii se mișcă și ei. După teste, au opt cazuri de coronavirus din 2.500, doar cinci jucători, și au stabilit o dată pentru reluarea campionatului La Liga. „Mi-ar plăcea să fie 12 iunie. Totul depinde de evoluția virusului", a anunțat Javier Tebas, președintele ligii. Dacă nu se poate pe 12 iunie, mai sunt două variante: 19 sau, în cel mai rău caz, 26 iunie.

CLASAMENT LA LIGA: Barcelona are două puncte peste Real Madrid, la șefie

„Primele două divizii se vor încheia în același timp. Timp de 35 de zile, va fi fotbal zilnic, până se termină competiția", a mai spus acesta pentru AS, continuând la Movistar+ în emisiunea „El Partidazo". E sigur că „nu va exista niciun risc de infectare în timpul meciurilor. Va fi zero, inexistent, nul". Dezvăluie protocolul: "Înaintea fiecărei partide, toți fotbaliștii vor fi testați. Cine nu trece, nu joacă"

Bundesliga începe în weekend + când reîncep celelalte campionate

LaLiga nu se va mai opri, chiar dacă vor mai fi cazuri de COVID-19. Le cere tuturor să respecte cu strictețe măsurile: „E imposibil să mai fie un club cu cinci infectați în același timp". Susținând că „dacă se întâmplă, înseamnă că e vorba de neglijență". 

„Am așteptat 25-30 de cazuri pozitive. Să avem doar opt e o veste bună pentru industria fotbalului și pentru societatea spaniolă""Nu vom avea spectatori pe stadioane, dar plănuim să le oferim fanilor câteva variante pentru a se bucura acasă de meciuri"
Javier Tebas, președintele ligii spaniole

Pregătire individuală în La Liga

Deocamdată, echipele din La Liga nu se pot reuni la antrenamente colective. Doar individuale. Și trebuie să respecte toate măsurile sanitare. Inclusiv să vină separat la centrele sportive, având măști și mănuși. Iar în vestiar intră numai după ce li s-a luat temperatura. 

Gerard Pique: „Fără cantonamente"

Pentru Gerard Pique, „interesul ligii de a duce sezonul până la capăt e limpede, sunt multe în joc". Stoperul Barcelonei acceptă că „deși suntem lideri, ar fi fost urât să se sfârșească acum campionatul". Cere totuși „mai multe zile de antrenament, pentru a evita accidentările. Și, dacă se poate, fără cantonamente".

Sergio Ramos: „Și Spania are nevoie de fotbal"

Căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos, crede că „Germania ne-a arătat calea pe care trebuie să o luăm. Și Spania are nevoie de fotbal, ca sprijin economic. Oamenii, ca distracție". Sergio Ramos ar fi vrut să joace pe "Bernabéu", dar acceptă și la Valdebebas, centrul de pregătire: "Cel mai important este să se joace.

VIDEO Cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile după 15 mai

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Noi probleme în La Liga: alți 3 jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus! Și în Portugalia sunt 3 cazuri!

Christian Eriksen vorbește despre coșmarul izolării: închis două luni în cantonamentul lui Inter și prins de poliție fără declarație!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
felix_grandet
felix_grandet  •  11 Mai 2020, 12:04

Bine că a promovat Steaua București în L3.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează