INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 02:04 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 08:16

„M-aș muta într-un Bloc Notes”, „Cine e Canicula ăsta de omoară atâția oameni?!” sau „Mașina mea preferată e Yacht-ul” sunt doar câteva dintre replicile lui Claudiu Răducanu, dar care se pot aplica, lejer, și pentru alți jucători importanți din străinătate care au oprit brusc relația cu școala și au fost all-in pe fotbal. Există însă și băieți cărora le-a plăcut și cartea, nu doar joaca.

Mintea limpede de la mijlocul terenului” este una dintre expresiile clasice din lumea fotbalului, dar mai puțini sunt jucătorii care reușesc să se ridice la un nivel ridicat și în discuțiile care nu implică fotbal, Facebook ori Instagram! Sau orice alt tip de rețele sociale în care fotbaliștii se transformă în veritabili scouteri de femei frumoase. Și nu e o exagerare! 

  • Într-un studiu realizat în Marea Britanie, în urmă cu câțiva ani, fotbaliștii fuseseră trecuți în zona persoanelor cu un IQ sub medie! Desigur, acest lucru nu este valabil pentru toți jucătorii sau foștii jucători de fotbal. Avem și câteva excepții care s-ar putea să vă surprindă!

Portarul de la Liverpool care știe 5 limbi străine și are licență în Științe Politice

Simon Mignolet n-a reușit să fie unul dintre cei mai buni sau mai iubiți portari de la Liverpool, dar aventura sa în Anglia n-a rămas fără „urmări”. Belgianul vorbește cinci limbi străine, are o licență în Științe Politice luată pe bune și ar putea să le vorbească în vestiar colegilor de la Brugge, club unde evoluează în prezent, cum s-au modificat lucrurile prin Marea Britanie odată cu celebrul BREXIT!

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Un fundaș al lui Inter care a publicat două cărți

Yuto Nagatomo, fostul fundaș al lui Inter, a păstrat o relație mai mult decât bună cu școala și în timpul carierei de fotbalist. Nagatomo și-a luat diploma în Economie la o facultate importantă din Japonia, dar se pricepe și la scris. Japonezul are deja scoase pe piață două cărți și, probabil, ar putea urma și mai multe după ce va renunța la cariera de fotbalist. Nagatomo este sub contract cu Marseille.

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Frank Lampard și IQ-ul lui Albert Einstein

Frank Lampard are nevoie să pună în practică absolut toate cunoștințele pentru a-și salva postul la Chelsea. Și n-ar fi exclus ca Lampard să găsească până la urmă formula câștigătoare! Pe vremea când evolua pentru Chelsea, Lampard a făcut un test pentru stabilirea IQ-ului, iar rezultatele i-au uimit pe toți: 150! Ca să ne facem o idee, IQ-ul lui Albert Einstein era de 160, iar oamenii normali „prind” un IQ de 100.

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Cum să bagi 14 milioane de dolari în... comă » Gianluigi Lentini, primul mare pariu pierdut de Berlusconi! Talentul oprit la 200 km/h

Portarul trecut pe la NASA

Shaka Hislop n-a fost unul dintre cei mai mari portari pe care i-a dat Anglia, dar, în mod sigur, este unul dintre cei mai inteligenți băieți care au evoluat în dreptunghiul verde. Hislop, ajuns acum la 51 de ani, a trecut pe la Reading, Newcastle, West Ham sau Portsmouth, dar și pe la... NASA! Ați citit bine! Hislop a studiat la Universitatea Howard din Statele Unite, și-a luat licența în Inginerie Mecanică și a fost în practică la NASA! Desigur, dragostea pentru fotbal a fost mai mare, dar nici băieții de la NASA n-ar fi primit chiar oricine.

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Flamini, proprietarul liderului global de acid levulinic

Mathieu Flamini. Ajuns la 36 de ani, Flamini a renunțat la cariera de fotbalist, după ani buni în care a evoluat pentru cluburi importante precum Marseille, Milan sau Arsenal. Francezul nu va trebui să-și facă niciodată griji că va consuma banii obținuți ca fotbalist, asta pentru că, după cum ar fi vorba prin piață, Flamini a ajuns să fie cel mai bogat fost fotbalist! Cum? Împreună cu un bun prieten, Flamini este proprietarul GF Biochemicals, lider global la producerea acidului levulinic, o alternativă la toate produsele care folosesc, ca bază, petrolul. Firma este valorată, în prezent, la peste 40 de miliarde de euro, iar Flamini n-a fost doar băiatul care a avut bani, la început, să investească. Francezul este implicat direct și participă, mai ales după retragerea din fotbal, la cele mai importante întâlniri din domeniul bioindustriei

Le-a plăcut și cartea, nu doar joaca! TOP 5 fotbaliști cu mintea limpede și în afara terenului! Cine are IQ-ul aproape cât Einstein

Fotbalul n-ar mai fi fost la fel! Patru transferuri spectaculoase care au picat în ultima clipă: „Pe el l-am luat în locul lui Maradona! A fost mai ieftin”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
141365743797979
Robin Green  •  25 Ianuarie 2021, 23:35

Sa nu-i uitati pe mimi stoica, mache mana de fier si bineinteles, nea jiji, "jeniile" tipic fcsb-iste, cu IQ peste Einstein...adunate impreuna.

dakesis
dakesis  •  21 Ianuarie 2021, 12:51
Postat de the_fixer pe 21 Ianuarie 2021, 08:19

Alberto Boțoghină :))))) Doamne Ferește ce a ajuns presa sportiva!

Il cheama si Sorin, dar nu e destul de exotic. Ce parinti sadici:))))

mattteo
mattteo  •  21 Ianuarie 2021, 10:47

Un articol frumos, daca n-ar fi totusi bagatelizat. Daca si Shaka ala, descendent probabil al lui Shaka Zulu, e vreun mare inteligent ca a facut practica la NASA pe banii lui taticu si pe locuri de minoritati, s-o lasam asa....stie sa apese un buton, dar sa vedeti ce va fi peste 50 de ani...ca astia au confiscat o tara (SUA) cu centrale nucleare si peste 50 de ani nu o sa mai fie oameni inteligenti mai deloc care sa se priceapa la inginerie si mentenanta. Dar noi tot o sa ne uitam la filme ca "Hidden Figures" si sa asteptam femeile si minoritatile sa ne salveze ;))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează