INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

video Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Au învins în ultimul minut al prelungirilor

Rareș Burnete (stânga) și Alexandru Borbei, campioni la Primavera. Foto: Imago Images
Rareș Burnete (stânga) și Alexandru Borbei, campioni la Primavera. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2023 12:59 / Actualizat sambata, 10 iunie 2023 13:01

Portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău, mijlocașul Cătălin Vulturar și atacantul Rareș Burnete au câștigat campionatul rezervat echipelor U19, cea mai importantă competiție juvenilă din fotbalul italian, învingând în finală Fiorentina cu 1-0.

Lecce „Romena” e noua campioană de tineret a Italiei. Echipa pregătită de Federico Coppitelli a învins în finala Primavera 1 pe Fiorentina U19, cu un gol marcat de Hasic în ultimul minut al celor două reprize suplimentare (1-0). 

Fundașul suedez a fost desemnat și omul finalei disputate pe Mappei Stadium din Sassuolo, în care cei patru români ai învingătorilor au fost toți integraliști. Portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău, mijlocașul Cătălin Vulturar plus atacantul Rareș Burnete au ridicat la final trofeul, destinat campioanei, și au primit aprecieri pozitive în presa locală.

Pep Guardiola surprinde înainte de finala UEFA Champions League: „Ăsta e secretul meu. Nu glumesc”
MANCHESTER CITY - INTER
Pep Guardiola surprinde înainte de finala UEFA Champions League: „Ăsta e secretul meu. Nu glumesc”

Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Note între 7 și 7,5

Pianeta Lecce” i-a acordat nota 7 lui Borbei: „Bun în intervenții, chiar în situațiile cele mai periculoase. S-a arătat mereu pregătit să facă față oricărei situații”. Același calificativ l-a primit și Pășcălău: „Și-a ținut mereu poziția corectă în teren și și-a asumat puține riscuri la marcaj”. 

O notă mai mare a avut căpitanul Vulturar (7,5): „A gestionat cu precizie fiecare minge în clasicul său rol din fața apărării și nu și-a făcut simțită lipsa nici în prețioasele acțiuni de susținere în faza de non-posesie”.

Tot 7,5 a luat și Burnete, golgheterul sezonului, cu 20 de reușite, care n-a mai marcat și în finală: „A luptat fără menajamente, s-a implicat în dueluri cu fundașii adverși și a atins multe mingi, chiar cu spatele la poartă. A făcut munca de jos într-o manieră excelentă, dar în ultimii metri n-a beneficiat de ocazii pentru a lovi”.

Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Au învins în ultimul minut al prelungirilor
De la stânga la dreapta: atacantul Rareș Burnete, portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău și mijlocașul Cătălin Vulturar

VIDEO. Rezumatul meciului Lecce - Fiorentina (1-0)

Lecce, trofeu după 19 ani la Primavera

Lecce a luat titul la Primavera 1 după 19 ani, precedentul fiind adjudecat de o generație care i-a avut în prim-plan pe Mirko Vucinic, Valeri Bojinov și Graziano Pelle. 

„Galben-roșii” au dominat tot sezonul, au încheiat prima sezonul regulat și au mai jucat doar semifinala cu Sassuolo (2-1) înainte de a se bate pentru trofeu cu Fiorentina, formație pregăitită de fostul internațional italian, Alberto Aquilani. Finala de la Sassuolo a fost urmărită și de Roberto De Zerbi, antrenorul celor de la Brighton.

Românii de la Lecce, campioni la Primavera! Au învins în ultimul minut al prelungirilor
Foto: Imago Images

Citește și:

Lionel Messi primește un salariu uriaș în MLS, dar nu e cel mai bine plătit

Motivul halucinant pentru care Barcelona l-a refuzat pe Alphonso Davies

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
bajescu
bajescu  •  10 Iunie 2023, 15:11
Postat de golf_club pe 10 Iunie 2023, 13:42

Cu siguranta ca stie, toti au fost convocati pe la nationalele de tineret. Burnete are chiar 6 selectii la Under19

Da, da, sigur. Tot cu Mitrita si altii ca el va juca.

grid
grid  •  10 Iunie 2023, 14:56

Deci tinerii noștri născuți și formați în alt mediu se descurcă binișor, și vorbim, totuși, de un campionat serios. Dar de ce în țară este jale, cu toți banii UEFA pompați în federația lui Burleanu. Pile, Cunoștințe, Relații?

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  10 Iunie 2023, 14:48

Daniele,profita si tu de greva profesorilor si da o fuga pe la scoala,ca femeia de serviciu sigur va avea "aprecieri pozitive" "in ultimul minut al celor doua reprize..." in care te va nota cu un zece!Sau doi de zece,ca fiecare dintre cele doua reprize are un ultim minut?Si,cireasa pe tort,in felul asta vei termina "prima sezonul regulat"!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close