INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Lecție de marketing pentru România! Schimbări importante în Portugalia » Chinezii au pus stăpînire pe fotbalul lor

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 19:22

O firmă care produce led-uri din China va da numele ligii secunde din Portugalia, iar lusitanii vor fi nevoiți să legitimeze zece fotbaliști, trei antrenori și zece antrenori secunzi, anunță Daily Mail.      

Această "afacere" face parte dintr-un program mai amplu pregătit de conducerea statului chinez de revitalizare a sportului.

Naționala de fotbal a Chinei se află pe locul 82 în clasamentul FIFA. Cluburile din Portugalia vor avea o clauză de minimă utilizare a jucătorilor chinezi, conform acestei înțelegeri.

Liga a doua din Portugalia va fi reformată în anii următori. Numărul de echipe va fi redus succesiv de la 24 la 18 în decursul sezoanelor următoare.

În această divizie, sînt mai multe echipe secunde ale cluburilor din prima ligă, FC Porto B, care este și lider, Braga B, Sporting B Lisabona, Guimaraes B, Benfica B Lisabona.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  27 Ianuarie 2016, 14:32

E grotesc ce se intampla in Europa de azi. Vom deveni in curand sclavi pe propriul nostru continent. Ar fi de datoria jurnalistilor adevarati (daca mai exista) sa le deschida ochii celor spalati pe creier de corporatii si de artizanii globalizarii sa nu accepte distrugerea culturii si civilizatiei europene!!!

marianghencea
marianghencea  •  27 Ianuarie 2016, 08:01

Asta inseamna marketing, sa fii *** strainilor in propria tara? Pentru voi, "oamenii viitorului", a face bani cu orice pret e non plus ultra. Unde-ati invatat voi, andojurnalistii de dupa revolutie? In afara de titluri "popoase" cu "impact emotional puternic" nu stiti sa scrieti nimic. Voi, ca formatori de opinii, ar trebui sa aveti un pic de deontologie, cunostinte minime si coloana vertebrala, ca sa nu mai zic de redactorii care dau drumul la asemenea articole. De-asta are tara asta nivelul unui copil de 12 ani in gandire... De unde luati subiectele-astea, din pomul de craciun? Ce e asa deosebit si de luat aminte "in marketing" ca au preluat niste straini un club de fotbal? A facut-o pur si simplu pentru a face bani, nu din patriotism... Daca nu va pricepeti, informati-va inainte sa scrieti! A spune ce gandesti inseamna a-ti exprima libertatea de exprimare si n-are de-a face cu jignirea (fara a aduce injurii) sau trebuie sa fim de acord cu tot ce se intampla in jurul nostru fara a discerne?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gerulozaurus
gerulozaurus  •  26 Ianuarie 2016, 22:12

incet dar sigur, totul devine Made in China

Vezi toate comentariile (3)
Comentează