INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Leziunile la biceps decimează Barcelona » Cesc la rînd

Adus în vară de la Arsenal, Cesc a dat 4 goluri și 3 pase decisive în 7 meciuri pentru Barca. FOTO Reuters
Adus în vară de la Arsenal, Cesc a dat 4 goluri și 3 pase decisive în 7 meciuri pentru Barca. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2011 20:45

Fabregas a devenit victima aceluiaşi tip de accidentare suferite în ultimele luni de Afellay, Adriano, Alexis Sanchez şi Iniesta


"Parcă este un blestem", remarca Pep Guardiola cu nici trei săptămîni în urmă după ce Iniesta s-a accidentat la muşchiul biceps. Antrenorul Barcelonei avea motiv să spună aşa ceva: acelaşi gen de accidentare o suferiseră anterior alţi trei dintre elevii săi, Afellay, Adriano şi Alexis Sanchez. Ce s-a petrecut ieri nu a făcut decît să confirme "seria neagră": Cesc Fabregas s-a ales cu o leziune similară, la piciorul drept.

Necazul a venit la ultimul antrenament dinaintea plecării spre Gijon. Unul dintre cei mai în formă jucători ai campioanei, mijlocaşul spaniol a simţit o înţepătură şi s-a retras din şedinţă. A fost dus repede la control. O dată dat verdictul, s-a anunţat şi perioada de pauză, de circa trei săptămîni. În acest răstimp, Cesc va pierde trei partide: două în La Liga, cu Gijon şi Santander, şi una în Champions League, cu Plzen. Reintrarea e prevăzută contra Sevillei, pe 23 octombrie.

7 leziuni musculare au suferit jucătorii Barcelonei în acest sezon, Afellay păţind-o de două ori

"Fireşte că sînt îngrijorat de accidentările jucătorilor mei, dar asemenea probleme apar mereu în fotbal. Nu mai e timp să ne lamentăm"
Josep Guardiola, antrenor Barcelona

Doar Adriano a revenit
Dintre jucătorii cu leziuni la biceps, primul întors pe gazon a fost Adriano. Brazilianul va fi urmat de Iniesta, care a început de vineri pregătirile cu echipa. În schimb, Alexis Sanchez se află în plină recuperare, acasă în Chile, iar Afellay, reaccidentat, va fi operat mîine. Problemele l-au determinat pe Guardiola să-l aducă de la formaţia secundă pe Cuenca (20 de ani), o promiţătoare extremă stînga.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cristy05
cristy05  •  02 Octombrie 2011, 10:40

se numeste biceps femural..daca folosim doar "biceps" multa lume se gandeste la muschiul bratului..eu unul de asta am dat click pe acest articol, pt ca vroiam sa vad despre care biceps e vorba.. ma gandeam ca poate s-au apucat de sala baietii lui pep:D:))

fann_liverpool
fann_liverpool  •  02 Octombrie 2011, 10:31

dati titlul stirii corect: este biceps femural, pt ca bicepsul in sine inseamna cu totul alta parte a corpului

viezure
viezure  •  02 Octombrie 2011, 02:45

"Leziunile la biceps decimează Barcelona » Cesc la rînd" imi cer scuze daca pare penibila curiozitatea... poate am omis eu ceva, dar mi-aduc aminte ca dupa revolutie, î-ul din i a devenit î din a cand aceasta litera se afla in interiorul cuvantului. Aceasta regula nu se mai impune si-acum? S-a schimbat cum era inainte??? Sau ambele sunt corecte... back on topic! Curaj Cesc :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează