INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Lineker, implicat într-un scandal politic » Mesaj pentru premierul Boris Johnson: „Opriți minciunile!”

Gary Lineker, fostul mare fotbalist englez, l-a criticat pe prim-ministrul Boris Johnson, care îl proteja pe consilierul său ce încălcase regulile de izolare.
Gary Lineker, fostul mare fotbalist englez, l-a criticat pe prim-ministrul Boris Johnson, care îl proteja pe consilierul său ce încălcase regulile de izolare.

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2020 12:27

Gary Lineker, fostul mare fotbalist englez, l-a criticat pe prim-ministrul Boris Johnson, care îl proteja pe consilierul său ce încălcase regulile de izolare.

Lineker nu a fost doar un jucător foarte bun. Golgeter la Leicester, Everton, Barcelona, Tottenham și naționala Angliei în anii '80, a intrat în mass-media, devenind astăzi, la 59 de ani, cea mai puternică voce a fotbalului britanic, ca prezentator al show-ului Match of the Day, la BBC, fiind și gazda partidelor de Champions League la BT Sport. De multe ori, depășind granița sportului, mai ales pe rețelele de socializare. Cum se întâmplă și acum. S-a implicat într-un mare scandal politic.

425 de kilometri, deși suspect de coronavirus

Într-o perioadă de criză, când pandemia încă face victime în Insulă, principalul consilier al prim-ministrului britanic Boris Johnson (Partidul Conservator) a încălcat regulile de izolare de trei ori. Ultima dată: deși el și soția lui erau suspecți de coronavirus, Dominic Cummings a călătorit 425 de kilometri pentru a fi alături de părinții săi.

Ceartă cu un coleg de la BBC

I s-a cerut demisia, dar premierul l-a apărat într-o conferință de presă, ceea ce Lineker nu a acceptat. "Vă rog. Opriți minciunile!", a postat el pe Twitter. Un coleg, Simon McCoy, jurnalist important la BBC, i-a replicat aspru: "Te rog. Stop. Dacă vorbești în numele tău, trimite o scrisoare. Dacă vorbești în numele BT Sport, tu decizi. Dar, dacă vorbești în numele BBC, abuzezi de poziția ta și pui ziariștii BBC într-o situație imposibilă".

Lineker, care nu cedează niciodată când crede că are dreptate, a reacționat: "Verifică regulamentul. Ceea ce spui se aplică doar celor de la știri. Eu vorbesc în numele meu. Doar atât. O zi bună". Ulterior, McCoy a făcut un pas în spate: "Am înțeles greșit. Îți cer scuze, Gary".

"Nu e vorba de partid. E vorba de încredere"

Fostul fotbalist nu a rămas supărat - "Scuze acceptate, Simon. Nicio problemă", dar nu s-a oprit să-l critice pe consilierul premierului: "Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. În acest caz, nu e vorba de partidul pe care îl sprijini. Nu contează nici măcar dacă îți dai demisia sau nu. Totul este despre corect și greșit. Despre adevăr. Despre încredere".

În cele din urmă, Dominic Cummings nu a demisionat. Nici nu și-a cerut scuze. Susținând că nu a greșit cu nimic.

281 de goluria marcat Gary Lineker la echipele de club în 567 de meciuri (la naționala Angliei, 80 de selecții și 48 de reușite)

Viitorul investește în tehnologie anti-COVID-19

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răzvan Marin implicat într-un scandal în Olanda! Totul se decide la UEFA

Pauza cauzată de coronavirus produce victime » S-a accidentat o vedetă de 120.000.000 € din La Liga

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
kluing2001
kluing2001  •  26 Mai 2020, 12:50

Sper sa nu jignesc sau sa fiu vulgar, dar poate o stii el ceva.....sau altceva relativ la subiect...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează