INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Lionel Messi, așa cum nu l-ai mai văzut » "Mi-am dat seama că transmit un mesaj greșit oamenilor" » Care e singura condiție pentru a deveni campion mondial + cum arată muzeul pe care îl are acasă

Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 13:21

Lionel Messi a acordat un interviu pentru TyC Sports în care a vorbit relaxat despre mai multe subiecte. Printre altele, despre cum s-a schimbat în ultimii ani, despre viitor și unde își dorește să joace, despre Mondial, colegii de echipă, rivalitatea cu Real Madrid și Cristiano Ronaldo.

Fanii Barcelonei pot sta liniștiți. Messi e ferm când vorbeste despre planurile sale: "Mai bine decât la Barcelona nu o să fiu nicăieri. De ce aș pleca? Sunt la cel mai bun club din lume, în unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, am familia cu mine, copiii mei au prieteni aici, nu simt nevoia unei schimbări. În fiecare an încerc să câștig totul cu echipa mea, nu am nevoie să merg la altă echipă pentru a demonstra ceva cuiva. Unii vor să meargă în altă ligă, în Premier, dar eu nu mă văd în altă parte. Nu voi merge la City!"

Messi a surprins declarând că nu e interesat să rămână în memoria oamenilor drept cel mai mare fotbalist din istorie. "Eu nu mi-am propus niciodată să fiu cel mai bun din istorie, nici să fiu al doilea, al treilea sau al patrulea. Încerc la începutul fiecărui sezon să câștig totul cu echipa mea, să dau totul de câte ori intru pe teren pentru colegii mei și pentru mine. În rest, nu mă gândesc să fiu cel mai bun din toate timpurile pentru că asta nu ar schimba absolut nimic pentru mine. Mereu vreau să mă autodepășesc, nu concurez cu nimeni, scopul meu nu e să fiu cel mai bun din istorie. Eu vreau doar să continuu să câștig cu echipa de club și cu naționala. Să câștig Mondialul cu Argentina e tot ce-mi doresc mai mult pentru că nu am reușit până acum".

Rivalitatea cu Ronaldo

Argentinianul a fost, din nou, chestionat despre rivalitatea cu Ronaldo: "Îți spun sincer, nu concurez împotriva lui Cristiano Ronaldo. Ce mă ambiționează este să o văd pe Real Madrid în finală încă o dată pentru că eu vreau să câștig Liga Campionilor în fiecare an. Mă interesează premiile colective, obiectivele pe care le stabilim la începutul fiecărui sezon".

Messi a avut cuvinte de laudă pentru marea rivală din La Liga: "Madrid are pe fiecare post unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume, la fel ca și noi. Real Madrid e o echipă mare, foarte respectată în Europa. Dar mai are ceva doar al ei, chiar și când joacă prost, reușește să o scoată într-un fel la capăt. Noi, în schimb, trebuie să fim clar superiori adversarului pentru a câștiga".

Prietenia cu Suarez

Pe Messi și Suarez îi leagă o frumoasă prietenie, familiile lor fiind foarte apropiate.  "Mă înțeleg perfect cu Luis Suarez, pe teren ne înțelegem din priviri. Mulți spun că jucăm atât de bine împreună și pentru că suntem prieteni în afara terenului, ne leagă o prietenie foarte puternică. E un tip senzațional la care țin foarte mult.

Ne-am dorit mult să-l avem în echipă, știam ce a făcut la Liverpool, în naționala Uruguayului. Nu e doar un marcator senzațional, el oferă echipei multe alte atuuri. Eu când îl văd alergând mă motivează și pe mine, are o ambiție contagioasă. Îl vezi cum face pressing și vrei să faci și tu mai mult.
Uneori, în timpul meciului, eu fac pressing aici și vine pe partea mea, apoi e pe partea cealaltă a terenului, aleargă în toate părțile. Când mă uit la el mă gândesc: Trebuie să-l ajut și eu!"

 Presiunea Mondialului

Messi a explicat decizia de a reveni în națională, după ce în urmă cu doi ani, după finala Copa America pierdută în fața lui Chile, a anunțat că se retrage. "După ce am făcut anunțul la cald, am stat și am analizat și mi-am dat seama că nu e OK. Că e un mesaj greșit pe care îl trimit tinerilor și tuturor oamenilor care lupta pentru visurile lor. Trebuie să continui să lupți, să continui să încerci să obții ceea ce-ți dorești.

Înțeleg și că societatea e complicată în Argentina și că dacă pierdem ne vor cere să dispărem cu toții. Noi, cei care venim la națională, nu avem nicio obligație față de nimeni. Noi, jucătorii, suntem primii care-și doresc să fie campioni, să câștigăm. Faptul că am fost în 3 finale și n-am câștigat niciuna e o povară pe care o ducem. Dar vrem să depășim această barieră.

Ce bine ar fi să fim ca Germania! Nemții au alt mod de a se pregăti, de a lăsa oamenii să lucreze. Au o idee clară, fac schimbări la momentul oportun. Ei deja se pregătesc pentru Mondialul următor, au deja jucători. Au, practic, două echipe gata să concureze.

Acum mă uit la copiii mei, la nepoții mei și primul lucru pe care-l spune e: distrați-vă, savurați fotbalul! Asta e cel mai important, înaintea rezultatului. Nu contează dacă pierzi sau câștigi, fotbalul îți oferă mult, e un sport frumos care-ți oferă mai mult decât un meci.

Da, e adevărat că mereu joc pentru a câștiga, nu-mi place să pierd, sufăr când pierd, sunt foarte competitiv în tot ce fac. Dar nu poți să câștigi tot timpul, sunt tot felul de circumstanțe din cauza cărora pur și simplu nu-ți ies lucrurile, indiferent cât de bine joci."

"La Pulga" regretă un moment din finala cu Germania, de la Mondialul din 2014, o ocazie ratată. "Aș schimba felul în care lovesc mingea. Văzând ratarea pe video îmi dau seama că nu am lovit bine, aș lovi în același stil, dar cu mai multă forță".

Messi spune că mult timp simțea o tensiune cumplită atunci când trebuia să apară în fața presei. Odată cu trecerea anilor, s-a obișnuit cu acest lucru:
"E adevărat că nu-mi place să ies în față, să dau declarații, dar acum sunt mai liniștit, mai relaxat când trebuie să vorbesc, nu mai sunt atât de tensionat cum eram. Mereu am spus ce cred și le arăt oamenilor cum sunt și în viața personală, cu familia, și pe teren. Nu am nimic de ascuns, nu am avut niciodată, dar eram mai emotiv, mai tensionat când apăream în presă, nu mă simțeam comod".

Messi despre viața de după fotbal, ce lasă în urmă și presiunea de a fi fotbalist

"Nu știu ce voi face după ce voi încheia cariera de fotbalist. Cu siguranță, voi găsi ceva care să-mi placă. Acum nu mă văd antrenor, dar cine știe ce va fi peste ani. Nici nu mă gândesc la ce las în urmă, doar mă bucur de fiecare zi, de familia mea, de tot ce mi-a dat Dumnezeu. Îi mulțumesc în fiecare zi pentru cine sunt, pentru ceea ce am.

Sunt atâtea lucruri importante în joc într-o competiție încât nu poți mereu să te distrezi pe teren. Când te bucuri de joc îți iese totul mai natural, mai ușor. Dar există o presiune imensă pe umerii noștri și nu mereu poți scăpa de asta. Înainte de meciuri stau cu băieții în vestiar, bem un mate, încercăm să facem timpul să treacă fără să ne gândim atât de mult la meci".

MUZEUL CU BALOANE DE AUR, GHETE DE AUR, TRICOURI ȘI MINGILE DE DUPĂ FIECARE HATTRICK

 Interviul a fost realizat acasă la superstarul argentinian, iar fanii au putut vedea camera cu trofee și cea cu tricouri ale jucătorilor din întreaga lume pe care Messi și le-a amenajat. Alături de acestea sunt toate trofeele, iar lângă fiecare Balon de Aur câștigat are și costumul pe care l-a îmbrăcat la Gală (Aici ai imagini video)

"Am multe tricouri, unele sunt primite de la oameni, de la cluburi, altele sunt de la jucători împotriva cărora nu am jucat niciodată, dar care mi le trimit pe ale lor și vor să le trimit unul la schimb. Totul a început în urmă cu mulți ani, când am așezat câteva tricouri pe perete, tricouri de la colegii mei și de la prieteni, apoi s-a transformat într-o cameră a tricourilor", mărturisește Leo.

Tricoul lui Andres Iniesta din finala Cupei Regelui stă la loc de cinste în muzeul lui Messi. Leo mărturisește că nu i-a cerut niciodată tricoul până acum, dar după ce a aflat că pleacă de la club a vrut să aibă o amintire specială: "Jucăm de atâta timp împreună, practic, ne-am petrecut întreaga carieră împreună, el a promovat la prima echipă înaintea mea, dar apoi ne-am revăzut acolo, am mers pe același drum. Nu îi cerusem niciodată tricoul pentru că știam că mă pot bucura zi de zi alături de el la antrenamente, meciuri. Acum însă a decis să plece și voiam să am tricoul lui. A fost ceva spectaculos să joc alături de el tot timpul ăsta".

Iniesta i-a dedicat câteva rânduri lui Messi: "A fost o plăcere și o mândrie să joc alături de tine și să împărțim atâtea momente. Nu există altul ca tine: ești numărul unu! Îți mulțumesc pentru tot".

"Voi fi campion mondial dacă vrea Dumnezeu"

În finalul interviului, reporterul îi dă exemplul Dino Zoff, cel mai bătrân câștigător de Campionat Mondial (40 de ani, 4 luni și 13 zile), pentru a mai lua puțin din presiunea de pe superstarului înaintea turneului final din acest an, din Rusia. "Eu sunt genul de om care crede că e voia lui Dumnezeu. El știe de ce face lucrurile cum le face și dacă El vrea o să fiu campion mondial, dacă nu, nu. Dacă Dumnezeu decide că trebuie să fiu campion voi fi când decide El. Noi vom încerca să jucăm bine, să fim competitivi în fiecare meci. La fel am făcut și la Mondialul din Brazilia, dar Dumnezeu nu a vrut. Sper ca Mondialul ăsta să fie diferit, dar dacă nu va fi să fie, asta e, vom vedea ce se întâmplă."

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
maxximo
maxximo  •  17 Mai 2018, 23:21
Postat de cpt.ahab pe 17 Mai 2018, 19:25

Îl cheamă Ronaldo, e un fotbalist excepțional și e și un om de calitate. Ți-o spun în calitate de fan Messi.

=)))))))))

alexzece
alexzece  •  17 Mai 2018, 21:16
Postat de mariuss72 pe 17 Mai 2018, 16:46

Respect din partea unui fan Real Madrid. Chiar daca ne mai trollam noi, trebuie sa intelegem ca nu vom mai vedea in viata noastra doi jucatori de super clasa care sa mearga umar la umar ani in sir.

Respect si pentru al vostru,Ronaldo,un sportiv de exceptie,chioar daca o spun scrasnind din dinti.Doi fotbalisti imensi!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Mai 2018, 19:25
Postat de Carol Popa pe 17 Mai 2018, 17:12

Sa ma anuntati si pe mine când o să dea penaldo un interviu asa

Îl cheamă Ronaldo, e un fotbalist excepțional și e și un om de calitate. Ți-o spun în calitate de fan Messi.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează