INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

LIVERPOOL. Jurgen Klopp poate depăși recordul lui Bill Shankly de 48 de ani și e impresionat de Henderson: „Are o importanță uriașă pentru noi!”

Articol de - Publicat vineri, 03 ianuarie 2020 11:19

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, le-a spus jurnaliștilor la conferință, după 2-0 cu Sheffield United: „Dacă încă mai există cineva care nu vede calitatea lui Jordan Henderson, atunci nu-l pot ajuta”.

Liverpool nu se mai oprește. Și nici nu mai poate fi oprită. Avantajul de 13 puncte față de Leicester rămâne neatins, cu o restanță de jucat.  
Încă o victorie pe „Anfield", 2-0 cu Sheffield (goluri Salah și Mané), a 18-a la rând acasă în Premier, după 1-1 cu Leicester anul trecut, pe 30 ianuarie. 

A doua serie de succese pe teren propriu din istoria clubului, depășită numai de echipa din 1972. Atunci, Bill Shankly înșira 21 de meciuri câștigate pe terenul lui Liverpool.

Klopp mai are nevoie de încă patru victorii acasă 

Acum, Jürgen Klopp mai are nevoie doar de patru pentru a-l depăși: cu Manchester United, Southampton, West Ham și Bournemouth. Pe 7 martie, poate bate recordul ce rezistă de 48 de ani.  

Managerul e entuziasmat de căpitanul său. De Jordan Henderson. Care joacă la fel de bine și pe poziția lui Fabinho (accidentat la ligamentele gleznei stângi pe 27 noiembrie), cea mai importantă piesă defensivă din linia mediană.  

Klopp către Henderson: „Nu-ți place acel post, nu-i așa?”

„Este remarcabil, e excepțional. E incredibil ce face, absolut incredibil. Dacă încă mai există cineva care nu vede calitatea lui Henderson, atunci nu-l pot ajuta”, a declarat Klopp joi seară, la conferință. „Este Hendo fotbalistul perfect? Nu! Este el de o importanță uriașă pentru noi? Da!”. 

Jürgen dezvăluie că „nu i-a plăcut acea poziție de număr 6, văzând cât de bun e Fabinho. L-am întrebat în urmă cu două sau trei săptămâni în urmă, când era deja extraordinar: «Nu-ți place acel post, nu-i așa?». Dar, în viață, descoperi că mentalitatea, caracterul ajută întotdeauna".

51 de meciuri la rândfără înfrângere are Liverpool pe "Anfield" în toate competițiile

38 de victoriiconsecutive are Liverpool acasă când a reușit să deschidă scorul

351 de partideare Jordan Henderson pentru The Reds în toate competițiile (26 de goluri)

Al 3-lea neînvins într-un an în istoria PL: 101 puncte în 365 de zile 

Jürgen Klopp tocmai a devenit al treilea manager din istoria Premier League care reușește să realizeze un an calendaristic complet fără înfrângere. 

Înaintea lui, mai reușiseră doar Arsène Wenger (Arsenal, 2003-2004) și José Mourinho (Chelsea, 2004-2005). Wenger deține recordul de 49 de meciuri invincibil (15 luni), iar Mou a rezistat 40 de partide în 13 luni. Klopp este neînvins de 37 de partide (32 de victorii, 5 egaluri) în 365 de zile. De la eșecul cu Man. City, 1-2 pe 3 ianuarie 2019. 

„Liverpool are 13 puncte avans față de a doua clasată. E o nebunie în acest moment al sezonului” Gary Lineker, fost mare fotbalist englez 

„Iată de ce jucătorii lui Liverpool sunt campioni europeni, mondiali și vor cuceri și Premier League. Aleargă toți înainte, toți înapoi, se apără ca o echipă, câștigă tacklinguri, câștigă curse individuale. Au fost mult mai buni ca noi”
Chris Wilder, manager Sheffield United 

Vezi și:

Cristiano Ronaldo pus la RESPECT de Raphael Varane la un antrenament: „Nu era momentul să mă las călcat în picioare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
enigmaticul
enigmaticul  •  03 Ianuarie 2020, 15:48

Da, n-are adversari, doar în momentul ăsta, și doar în Premier League. În UCL, a avut și va mai avea. Vedem noi când încep meciurile din această competiție, dacă are sau n-are adversari.

rocky2
rocky2  •  03 Ianuarie 2020, 13:23

Klop n-are adversar, nici Liverpool!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close