INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

VIDEO+FOTO Cristiano Ronaldo a fost prezentat oficial la Juventus: "Vreau să le arăt italienilor că sunt un jucător de top" » Toate declarațiile portughezului

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2018 20:35

Cristiano Ronaldo, 33 de ani, a fost prezentat în această seară la Juventus, în cadrul unei conferințe de presă fastuoase care a avut loc la Torino. 

Noul star al "Bătrânei Doamne" s-a declarat entuziasmat de noua sa experiență și a mărturisit că vrea să arate întregii lumi că poate continua și la Juve la același nivel strălucitor etalat la Real Madrid.

"E unul dintre cele mai importante cluburi din lume și a fost o decizie inspirată să vin aici. Colegii mi-au spus că e o variantă bună să vin, iar asta m-a convins să vin. Nu a fost o decizie grea să vin aici. Vreau să le arăt italienilor că sunt un jucător de top. 

Prefer să mă gândesc la prezent, nu la ce am câștigat până acum. Mă bucur de fotbal și atât. A fost o carieră de vis și nu mă puteam gândi că voi câștiga atâtea trofee individuale sau cu echipele de club", a spus Ronaldo.

"Vreau să marchez istoria acestui club"

Portughezul a continuat, insistând pe ideea că vrea să rămână definitiv în istoria lui Juventus, așa cum s-a întâmplat la toate echipele la care a jucat: "E foarte important că vin la această vârstă la un club atât de important al Europei. Cei 9 ani petrecuți la Real au fost o poveste strălucitoare, dar trebuie să mă gândesc la această nouă etapă din cariera mea. Voi încerca să demonstrez că sunt în continuare un jucător de top. Sunt foarte ambițios și voi munci în continuare, așa cum mă șțiți. Vreau să marchez istoria acestui club și sunt convins că totul va merge foarte bine.

Îmi plac provocările. Știu că e dificil din punct de vedere tactic aici, dar am avut de-a lungul carierei mereu provocări. Vreau să muncesc din greu pentru a câștiga lucruri importante. Cred în mine, cred în colegii mei și sunt sigur că vom reuși lucruri bune. Sunt foarte foarte calm și încrezător.  Trofeul Champions League e un trofeu pe care oricine vrea să-l câștige. Așa cum am vorbit și cu președintele, vom lupta nu doar pentru Champions League, ci și pentru titlu în Serie A.

A fost un moment impresionant când am fost aplaudat de fanii lui Juventus. Sunt foarte recunoscător pentru modul în care am fost primit la acest club. Sper să-i recompensez cum se cuvine. Am primit foarte multe mesaje de la mulți jucători. E entuzisamant să primesc astfel de mesaje în acest nou pas al carierei mele. 

Vreau să mulțumesc președintelui și celor de aici care s-au gândit la mine. De asta sunt atât de mândru pentru a fi aici. Sunt mândru de asta și de modul în care am ajuns aici. Mulți s-au gândit că la vârsta mea cariera e terminată, dar vreau să demonstrez că pot juca în continuare la un nivel înalt, chiar dacă nu mai am 23 de ani, ci 33. Da, Juventus a fost singurul club care m-a contactat. 

Sigur, aș vrea să am succes alături de Juventus, vreau să marchez istoria acestui club. Sper să surprind plăcut lumea încă o dată și sunt foarte încântat de această nouă experiență Lucrurile trebuie să se întâmple natural. A fost dificil să câștig Balonul de Aur cu Manchester United, vom vedea ce va fi aici. Voi fi pregătit pentru această experiență. Eu sunt gata, Juventus e pregătită. Vârsta nu e importantă. Mă simt bine, mă simt motivat, entuziasmat, voi încera să dau totul și abia aștept să înceapă meciurile și să lupt pentru toate tilurile puse în joc", a declarat Ronaldo. 

"E un pas înainte. Observ că Juventus e un club cu atât de mult succes, cu atâtea titluri și trofee. Sunt foarte mândru să fiu aici, mândru de faptul că cei de aici și-au manifestat interesul pentru mine. Sper că pot duce Juventus la un nivel și mai înalt. E foarte interesant pentru mine. Vreau să fiu un exemplu nu neapărat ca jucător, ci și un exemplu personal. E o mutare strălucitoare a carierei mele și sper că suporterii mă vor susține" Cristiano Ronaldo

"Nu, nu am vorbit cu Carlo Ancelotti (n-r, fostul antrenor al Realului, în prezent la Napoli). Nu mai lucrez cu el, acum vom fi oponenți, dar el a fost parte din viața mea și m-aș bucura să-l revăd curând" Cristiano Ronaldo

update 18:20

Cristiano Ronaldo a ajuns în urmă cu scurt timp la baza celor de la Juventus, unde s-a întâlnit pentru prima oară cu noii săi colegi. 

 
Nice to meet you, Cristiano!

Cristiano Ronaldo meets his new teammates for the first time! #CR7DAY #CR7JUVE

Publicată de Juventus pe Luni, 16 Iulie 2018
UPDATE 17:00 

Surpriză pentru Ronaldo la baza lui Juventus:

ȘTIREA INIȚIALĂ

În cursul zilei de azi, Ronaldo a efectuat vizita medicală. Atacantul transferat de la Real Madrid în schimbul a 112 milioane de euro a fost păzit de mai multe gărzi de corp și a fost întâmpinat de peste 300 de fani italieni.

Aceștia i-au cerut portughezului un singur lucru: "Cristiano, adu-ne Liga Campionilor!", scrie Gazzetta dello Sport. Lusitanul a rămas preț de câteva minute să ofere autografe, apoi a intrat în clinică (detalii, aici).

Vezi și: VIDEO+FOTO UPDATE Euforie la Torino: Cristiano Ronaldo, întâmpinat de sute de fani la vizita medicală la Juventus!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
368023036732853
Iuga Mircea  •  17 Iulie 2018, 06:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  16 Iulie 2018, 21:04

Sunt sigur ca italienii au auzit de Ronaldo! :D Ce are el de demonstrat e in teren, cu echipa, nu la festivitati mediatice...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează