INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„Plângăciosule!” » Vinicius, inamicul numărul 1 al celor de la Mallorca: „Nu vei avea niciodată banii mei”

Vinicius Junior, în alb, în meciul cu Mallorca // foto: Imago Images +6   FOTO
Vinicius Junior, în alb, în meciul cu Mallorca // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 11:56 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 13:03

Vinicius Junior (22 de ani), integralist în Mallorca - Real Madrid 1-0, a intrat în clinciuri cu mai mulți adversari în timpul meciului de duminică. 

Deplasarea de la Mallorca se anunța a fi complicată pentru Vinicius Junior, despre care Antonio Raillo, căpitanul „piraților”, spusese cu câteva zile înaintea meciului că „Dacă ar fi să ofer un exemplu pentru copiii mei, i-aș menționa pe Modric sau Benzema, niciodată pe Vinicius”.

Și chiar așa a fost. Vinicius nu și-a putut lăsa amprenta pe jocul pierdut de Real Madrid, în urma căruia „los blancos” au rămas la 8 puncte în spatele Barcelonei.

Un campion cu Dinamo în 2007 și fost jucător la FCSB dezvăluie cum a ajuns să lucreze la Autostrada Soarelui: „Erau seri în care plângeam” » A vrut să plece să lucreze în Anglia
GSP LIVE
Un campion cu Dinamo în 2007 și fost jucător la FCSB dezvăluie cum a ajuns să lucreze la Autostrada Soarelui: „Erau seri în care plângeam” » A vrut să plece să lucreze în Anglia

Vinicius Junior, în „război” cu doi jucători de la Mallorca

„Plângăciosule!” » Vinicius, inamicul numărul 1 al celor de la Mallorca: „Nu vei avea niciodată banii mei”

A fost inamicul numărul 1 pentru gazde, în special pentru Raillo și fundașul dreapta Pablo Maffeo, care l-au faultat și provocat pe parcursul meciului. Maffeo chiar l-a urmărit pe teren și l-a acuzat pe Vinicius că ar fi un plângăcios, prin gesturi sugestive.

Dar nici brazilianul nu s-a lăsat mai prejos. Potrivit unui jurnalist de la El Chiringuito, Vinicius i-ar fi zis lui Raillo că „Atunci când o să te lași de fotbal trebuie să-ți cauți un loc de muncă. Niciodată nu vei avea banii pe care îi am eu”.

Jucătorul lui Real Madrid l-ar fi „înțepat” și pe Maffeo: „Ești foarte slab. Nu înțeleg cum ai putea să-mi iei mingea, ești mult prea slab”.

„Gură mare” » Vinicius, luat la țintă și după Mallorca - Real Madrid

Problemele au continuat pentru Vinicius și după meci. În timp ce semna autografe pentru fani la ieșirea din stadion, brazilianul a fost provocat de fanii lui Mallorca, care l-au numit „gură mare” și „prost”.

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a sărit în apărarea elevului său: „Nu este vinovat pentru ce se întâmplă, el vrea numai să joace fotbal. Când rivalii îl provoacă și faultează, asta se întâmplă. Cred că ar trebui să ne uităm în altă parte pentru că nu este vina lui Vinicius pentru tot, trebuie să vezi ce s-a întâmplat în acest meci”.

„Plângăciosule!” » Vinicius, inamicul numărul 1 al celor de la Mallorca: „Nu vei avea niciodată banii mei”
Vinicius Junior

Antrenorul lui Mallorca: „Vinicius a cerut cartonașe, a scos limba, a dansat. Lipsă de respect”

Tot după meci, Javier Aguirre, antrenorul lui Mallorca, a susținut că le-a cerut lui Raillo și Maffeo să nu intre în dueluri personale cu Vinicius:

„Am vorbit cu ei înainte de meci și le-am cerut să fie inteligenți, să nu provoace și să nu cadă în capcane. Le-am spus că dacă le-ar da mingea printre picioare sau ar fi driblați, nu trebuie să fie eliminați”.

Ulterior, antrenorul „piraților” l-a acuzat pe Vinicius de gesturi nesportive. Totodată, și-a declarat dezaprobarea față de provocările lansate de jucătorii săi în direcția lui Vinicius:

L-am văzut cerând cartonașe galbene, dansând, scoțând limba. Nu-mi place când jucătorii mei fac asta, dar nici când o fac adversarii. Simt că este lipsă de respect față de rivali. Dar eu sunt bătrân, am alte valori.

Mi s-a spus că au existat gesturi neprofesioniste din partea jucătorilor mei față de Vinicius. Nu le agreez. Nu-mi plac sub nicio formă, vreau să fiu umil la victorie și la înfrângere”.

„Ronaldo nu se plângea niciodată că e lovit. Vinicius trebuie să învețe”

Pe subiect s-a pronunțat și fostul fotbalist spaniol Ivan Campo (48 de ani), la Radio MARCA.

Campo, fost jucător la Real Madrid, i-a sugerat lui Vinicius să nu mai ia în seamă provocările adversarilor.

„Nu știu dacă Maffeo poate fi pedepsit pentru ceea ce i-a făcut lui Vinicius. Dar în trecut ne loveam de multe ori, ne insultam, ne jigneam, apoi, la finalul meciurilor, mergeam împreună la bere.

Vinicius este un jucător minunat, dar trebuie să fie învățat ce înseamnă să apere tricoul și sigla lui Real Madrid. Ce trebuie să facă este spectacol, să joace fotbal.

Ronaldo, cel mai bun atacant brazilian din istorie, aplaudat de toată lumea, nu s-a plâns niciodată că era lovit. Vinicius trebuie să știe de siglă reprezintă”.

Vinicius Junior va fi suspendat cu Elche

În minutul 44 al meciului cu Mallorca, Vinicius a văzut cartonașul galben pentru un fault asupra lui Pablo Maffeo. A fost al cincilea „galben” din acest sezon de campionat, astfel că brazilianul va sta etapa următoare, pe 15 februarie, cu Elche.

Vinicius, ținta rasismului. La Liga a reacționat

De la meci nu au lipsit nici scandările rasiste. Ținta acestora a fost Vinicius, iar conducerea campionatului spaniol a anunțat că va efectua o investigație.

În timpul meciului au fost observate încă o dată insulte rasiste intolerabile la adresa lui Vinicius Junior. La Liga pune la bătaie toate mijloacele tehnice de care dispune și colaborează cu clubul gazdă pentru a-i identifica pe cei responsabili, cu scopul de a lua măsurile legale corespunzătoare. La Liga condamnă ceea ce s-a petrecut, va depune plângerile necesare și va continua să lupte împotriva oricărui act de rasism.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Dani Alves, vizitat în premieră de soție la închisoare. Ce spune Joana Sanz despre divorț

Radu Drăgușin a fost criticat dur în presa italiană, după cele două greșeli făcute în meciul cu Parma: „Vasquez l-a ridiculizat pur și simplu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 Februarie 2023, 15:46

Replică de manelist. Banii mei, banii mei, gagica mea, mașina mea...

iulihenry
iulihenry  •  06 Februarie 2023, 14:30

Vinicius, Anthony, Richarlison, Rapinha....baietii astia incearca sa il imite pe Neymar in vremurile lui de "glorie". Noi avem bani, noi suntem smecheri, bla bla. Diferenta dintre ei si Neymar e ca Neymar avea talent cu carul. Generatia lui Ronaldinho a cam fost ultima generatie de fotbalisti pur sange, acum o sa apara baietii care sunt mai interesati de cat de bine arata in poze decat de performante. Pacat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează