INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO Mario Balotelli avea nevoie de 8 goluri pentru a deveni golgeter în Turcia » Ireal ce s-a întâmplat la ultimul meci al sezonului! I-a „încheiat” cariera unui adversar

Sursă foto: Twitter@ Adana Demirspor @AdsKulubu
Sursă foto: Twitter@ Adana Demirspor @AdsKulubu

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 23:27 / Actualizat luni, 23 mai 2022 09:29

Mario Balotelli (31 de ani) a fost în centrul atenției în ultima etapă a sezonului din Turcia, dar nu din cauza vreunui gest rebel de ale sale. 

Italianul lui Adana Demirspor și-a pus în minte să devină golgeterul campionatului și a înscris de 5 ori în duelul cu retrogradata Goztepe, câștigat cu 7-0. Nu a fost suficient, Mario a ratat titlul de cel mai bun marcator, însă golul 4 a fost o bijuterie prin care i-a „încheiat” cariera adversarului direct. 

Ilie Dumitrescu nu l-a iertat pe Dan Petrescu: „Cum să nu te duci la serviciu? Nu-mi aduc aminte ca un antrenor important să facă așa ceva”
FCSB - CFR CLUJ 3-1
Ilie Dumitrescu nu l-a iertat pe Dan Petrescu: „Cum să nu te duci la serviciu? Nu-mi aduc aminte ca un antrenor important să facă așa ceva”

Balotelli face ce face și iese din nou în evidență în campionatul Turciei

Balotelli face ce face și iese din nou în evidență în campionatul Turciei. Cu 13 goluri înaintea etapei, la șapte lungimi de liderul din topul golgeterilor, atacantul a încercat imposibilul: să devină cel mai bun marcator din campionat

Iar planul n-a fost departe să-i iasă. SuperMario a înscris de cinci ori în poarta lui Goztepe, o formație debusolată care n-a opus nici cea mai mică rezistență. 

Una dintre reușite a fost de excepție: o serie amețitoare de „biciclete”, încheiată printr-o „rabona” în plasa laterală. Atakan Cankaya, fundașul care i-a căzut „victimă” lui Balotelli, a avut o seară de coșmar, marcându-și și un autogol.

Chiar dacă a înscris de cinci ori în disputa de duminică, Balotelli nu și-a adjudecat titlul de golgeter. Cu 18 goluri în actuala stagiune, SuperMario a încheiat pe doi în topul marcatorilor din Turcia, în spatele lui Umut Bozok de la Kasimpașa, cel care a contabilizat 20 de reușite stagionale

Balotelli, pe urmele lui Rodion Cămătaru

Cele cinci goluri reușite de Balotelli aduc aminte, inevitabil, de fostul atacant Rodion Cămătaru și de tertipurile la care se apela în fotbalul românesc din perioada comunistă. 

În drumul său spre „Gheata de Aur”, „Cami”a fost protagonistul unei serii halucinante: dinamovistul a înscris 26 de goluri în 9 meciuri în încercarea de a deveni golgeterul României și al Europei

În primele 24 de etape, Cami înscrisese de 18 ori. Stelistul Victor Pițurcă îi sufla în ceafă, cu 17 reușite. Ce a urmat a fost ridicol. În 8 din 9 confruntări, Cămătaru a marcat pe bandă rulantă, inclusiv de 5 ori cu Jiul. O singură dată n-a înscris, la 1-1 în derby-ul cu Steaua.

În total, în rundele 25-34 din primăvara lui '87, Rodion a dat 26 de goluri! O medie fantastică, de aproape 3 goluri pe meci, cu care i-ar face invidioși și pe Messi și Cristiano. „Nouarul” lui Dinamo a terminat acel sezon cu 44 de goluri. Pițurcă n-a ținut pasul și s-a oprit la 22. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FOTO Zlatan Ibrahimovic a oferit imaginile serii la sărbătoarea de titlu a lui AC Milan

Lacrimi și un sprint nebun către vestiare! Ce a făcut Pep Guardiola, imediat după finalul dramatic din Premier League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
belane
belane  •  23 Mai 2022, 15:00

Nr. 3 de la Goztepe ce naiba face ? :)) Balotelli din killerul lui Man. Utd sau al Germaniei a devenit killerul lui Goztepe. Trist !

danglumetu
danglumetu  •  23 Mai 2022, 13:19

daca prea-anonimul, pe buna dreptate, autor ar avea o minima cultura fotbalistica si-ar aminti si de alta facatura numita mateut!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  23 Mai 2022, 00:59

Pe urmele lui camataru :)))) nu chiar. Stim cu totii cum a dar camataru golurile

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close