INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Messi, Iniesta, Puyol, Eto'o şi Fabregas, citaţi într-un proces intentat lui Laporta

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 07 iunie 2011 21:47

Jucătorii Lionel Messi, Andres Iniesta şi Carles Puyol, de la FC Barcelona, Samuel Eto'o (Internazionale Milano) şi Cesc F?bregas (Arsenal) au fost citaţi în procesul intentat de un impresar turc fostului preşedinte al clubului catalan, Joan Laporta, informează Sport.es, conform Mediafax

 

Potrivit sursei citate, cei cinci jucători trebuie să declare câţi bani au primit şi cine i-a plătit pentru a fi prezenţi în urmă cu doi ani, în Uzbekistan, unde au supervizat antrenamentele echipei FC Bunyodkor.

Impresarul turc Bayram Tutumlu l-a dat în judecată pe Laporta, considerând că acesta nu a respectat un acord încheiat între cele două părţi, respectiv ca preşedintele de atunci al clubului FC Barcelona să-i achite zece la sută din comisionul pe care urma să-l primească el sau gruparea spaniolă pentru respectiva acţiune.

Bayram Tutumlu a susţinut că Laporta a obţinut trei milioane de euro de la FC Bunyodkor (Uzbekistan) în schimbul unui acord în baza căruia mai mulţi componenţi ai echipei spaniole s-au deplasat în Uzbekistan pentru a superviza antrenamentele echipei FC Bunyodkor. Banii ar fi fost depuşi într-un cont din Elveţia aparţinând cabinetului de avocatură deţinut de Laporta - Laporta & Arbos.

Impresarul mai susţine că el a fost cel care l-a pus în contact pe Laporta cu magnatul uzbek Miraldil Djalalov, cu care ajunsese la un acord pentru organizarea mai multor acţiuni de promovare a Uzbekistanului, printre acestea aflându-se şi două amicale între FC Barcelona şi FC Budyonkor.

Jucătorii au fost citaţi pentru data de 10 octombrie, când va fi audiat şi actualul preşedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează