INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Anunț OFICIAL: Leo Messi NU va mai juca la Barcelona!

FC Barcelona a anunțat oficial că Leo Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan! Motivele sunt de ordin financiar. +15   FOTO
FC Barcelona a anunțat oficial că Leo Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan! Motivele sunt de ordin financiar.

Articol de GSP - Publicat joi, 05 august 2021 22:07 / Actualizat joi, 05 august 2021 23:32

FC Barcelona a anunțat oficial că Leo Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan! Motivele sunt de ordin financiar.

UPDATE 23:35 / Fanii Barcelonei se adună în fața arenei Camp Nou

Fanii Barcelonei încă speră la o soluție salvatoare și au început să își facă apariția în jurul arenei Camp Nou. 

UPDATE 23:30 / Barcelona, conflict cu La Liga

CVC Capital Partners este o firmă cu sediul în Luxemburg și cu afaceri importante în luma sportului. Miercuri, 4 august, La Liga a anunțat un parteneriat cu această entitate, în valoare de 2,7 miliarde de euro. Cluburile ar urma să primească 90% din suma investită. Barcelona nu este de acord cu înțelegerea. 

Barcelona consideră că operațiunea făcută publică nu a fost analizată suficient cu cluburile și cu deținătorii de drepturi TV. Suma nu este corespunzătoare pentru durata amintită și afectează drepturile de televizare pentru următorii 50 de ani. Clubul consideră inadecvat un contract care durează jumătate de secol, în condițiile de incertitudine din fotbalul actual. Condițiile acestea condamnă viitorul Barcelonei în materie de drepturi audiovizuale. Barcelona vrea să își arate supridnerea că o înțelegere a fost promovată de La Liga înaintea de a fi consultate cluburile. Nu am avut posibilitatea de a vedea avantajele și dezavantajele acestui scenariu, unul care ridică multe semne de întrebare într-o lume post-pandemică
- Comunicat FC Barcelona

UPDATE 22:10 / Barcelona a postat un video în care îi mulțumește lui Leo pentru evoluțiile avute în tricoul blaugrana

UPDATE 22:05 / Joan Laporta va explica plecarea lui Messi de la Barcelona

Joan Laporta, președintele celor de la FC Barcelona, va susține vineri, ora 12:00 în România, o conferință de presă în care va explica detaliat situația lui Leo Messi. 

Leo Messi NU va mai continua la Barcelona

FC Barcelona a postat un comunicat oficial prin care anunță că Leo Messi nu va mai continua la clubul catalan în următorul sezon: „Deși clubul și jucătorul au ajuns la un acord cu intenția clară de a semna astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale. (reguli ale Ligii spaniole). 

În aceste condiții, Messi nu poate rămâne la Barcelona. Ambele părți regretă acest lucru. Barcelona își exprimă gratitudinea pentru tot ceea ce a reprezentat jucătorul Messi. Îi dorim mult succes în continuare, atât în viața personală, cât și la noua echipă”. 

Publicația Sport.es a explicat care sunt regulile amintinte în comunicatul Barcelonei: „Injecția financiară primită odată cu semnarea contractului cu CVC nu a fost suficientă pentru a asigura rămânerea lui Messi. Obstacolele economice și structurale se referă la imposibilitatea de a înregistra contractul la Ligă. Barcelona nu avea suficient spațiu financiar pentru salariul argentinianului”.

Plecarea lui Leo Messi a prăbușit site-ul lui FC Barcelona

Site-ul oficial al clubului catalan a căzut la câteva zeci de secunde după anunțul veștii. A durat peste 30 de minute până a revenit online. Fanii Barcelonei au reacționat vehement pe rețelele de socializare și cer o nouă rundă de negocieri. 

Anunț OFICIAL: Leo Messi NU va mai juca la Barcelona!
Barcelona a anunțat despărțirea de Messi. Așa arăta site-ul oficial, înainte să cadă

Leo Messi pleacă de la Barcelona: presa din Spania făcuse deja anunțul

Leo Messi și reprezentanții Barcelonei nu au putut ajunge la un acord care să respecte toate criteriile financiare, așa cum anunțat încă din această după-amiază ziarele din Spania. 

Lionel Messi se întorsese din vacanță pentru a semna prelungirea contractului cu Barcelona, dar negocierile dintre starul argentinian și Joan Laporta nu au decurs precum se așteptau cele două parți.

„S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”, anunță cotidianul spaniol Marca. Mundo Deportivo numește situația una critică. De altfel, în acest moment se discută despre cum ar putea clubul să explice public acest eșec uriaș al negocierilor.

Messi avea cel mai mare salariu din lume

Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani. Atacantul nu a mai semnat, deși fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său. Nemulțumirea lui Messi ar veni din faptul că cei din conducere nu au reușit să creeze un lot puternic, cu care să poată ataca toate competițiile importante, mai ales Liga Campionilor.

Messi ar fi urmat să câștige 24 de milioane de euro net pe pe sezon în noul contract cu Barcelona.

Cele mai frumoase goluri ale lui Messi în LaLiga:

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Dramă în familia lui Michael Ballack » Fiul cel mijlociu al acestuia a murit la doar 18 ani

Slavia Praga poate rata grupele Champions League » Cu Nicolae Stanciu integralist, campioana Cehiei a pierdut în Ungaria

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (66)
elgabri
elgabri  •  06 August 2021, 12:20

Nici pana acuma nu a prea jucat de fapt rezultatele se vad !!

magic4ever
magic4ever  •  06 August 2021, 10:18

Foarte bine ii face liga spaniola Barcelonei,la cate datorii are ar trebui sa aiba si interdictie la transferuri...

sibelius
sibelius  •  06 August 2021, 10:04
Postat de rumegatorii pe 06 August 2021, 09:58

Sibelius fugi in turma! Stai cuminte dupa măgar, te-ai trezit tu sa strici formatia si *** dinn formatia ***.... aici e vorba de fotbal ***....

Ti-ai schimbat contul sa te dai in spectacol? Bravo!

Vezi toate comentariile (66)
Comentează