INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CM U17: MEXIC - BRAZILIA 1-2

Mexic - Brazilia 1-2 // VIDEO Foc și moarte! Povestea care a tulburat Brazilia, noua campioană mondială U17: „Eu nu am alergat aici doar pentru mine”

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 13:20

Mexic - Brazilia 1-2. Daniel Cabral (17 ani) a scăpat din incendiul devastator din ianuarie, când zece juniori ai lui Flamengo au murit. Lor le-a dedicat mijlocașul acest titlu cucerit după 16 ani!

În șase ani, între 1997 și 2003, Seleção domina fotbalul la U17, cucerind trei titluri mondiale. Apoi, pauză, o pauză lungă, 16 ani fără niciun trofeu la această categorie de vârstă.

Acum, puștii Braziliei sunt iar în vârf, campionii lumii la ei acasă. După 3-2 în „optimi" cu Chile, 2-0 în „sferturi" cu Italia și 3-2 în semifinale cu Franța (de la 0-2), echipa auriverde a câștigat și finala, învingând Mexicul în ultima clipă: 2-1, după 0-1, ultimul gol Lázaro, în minutul 90+3!

Același atacant de la Flamengo care intrase pe teren spre final și care punctase decisiv în minutul 89 în fața Franței.

„Eu nu am alergat aici doar pentru mine. Am făcut-o și pentru ei"

Aripa Veron (MVP-ul turneului), mijlocașul Peglow și vârful Kaio Jorge au impresionat, dar cea mai emoționantă poveste este a lui Daniel Cabral, 17 ani, „închizătorul" carioca.

La începutul anului, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, un incendiu provocat de un scurtcircuit a devastat centrul de juniori al lui Flamengo. Mai exact, containerul în care se aflau camerele adolescenților roș-negri. Printr-o minune, Cabral a supraviețuit. 

Zece colegi i-au murit atunci, printre care și prietenul său cel mai bun, Rykelmo, au scris jurnaliștii brazilieni. 

La sfârșitului anului, Cabral a devenit campion mondial și le-a dedicat lor această performanță. Lui Rykelmo și celorlalți coechipieri de la Flamengo uciși de focul dezlănțuit.

„Eu nu am alergat aici doar pentru mine. Am făcut-o și pentru ei, pentru Rykelmo și pentru ceilalți nouă dispăruți dintre noi. Sunt fericit că mi-am împlinit visul. A fost și visul lor", a declarat Cabral după finală. Pe ghetele sale, era trecut un nume. Rykelmo.

REZUMATUL FINALEI

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // Vicente del Bosque, despre secretul celei mai bune perioade din istoria Spaniei: „Am avut doar mijlocași în echipă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează