INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Unul dintre fotbaliștii de culoare care l-au apărat pe Sebastian Colțescu dezvăluie: „Am fost insultat de negri pentru că nu l-am acuzat imediat de rasism”

Micah Richards
foto: Guliver/Getty Images
Micah Richards foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 10:37 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 10:47

Micah Richards povestește că și el a fost atacat pe rețelele de socializare după scandalul rasist de la meciul PSG - Bașakșehir, din decembrie, când arbitrul român l-a numit „ăla negru” pe antrenorul secund al echipei din Istanbul.

UEFA încă nu a luat o hotărâre în „cazul Sebastian Colțescu”, dar încă se vorbește despre el și despre repercusiunile sale.

Micah Richards, despre Sebastian Colțescu: „Ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur”

Pe 8 decembrie, în timpul meciului PSG - Bașakșehir, în ultima etapă a grupelor Champions League, al 4-lea oficial al brigăzii lui Ovidiu Hațegan a vrut să-l avertizeze pe „central” că Pierre Webo protestează, numindu-l pe antrenorul secund al echipei din Istanbul „ăla negru”. Ceea ce a dus la suspendarea definitivă a partidei (s-a reluat a doua zi, cu alți arbitri) și declanșarea unei anchete pentru rasism.

Colțescu a fost însă apărat atunci și de persoane de culoare. Fostul internațional englez Micah Richards, ex-Man. City și Aston Villa, a declarat la CBS Sports: „Mi-e greu să fiu avocatul diavolului, dar dacă suntem toți într-o cameră și cineva spune «cel negru», eu nu mă simt ofensat”. A completat pledoaria: „În România, cuvântul «negru» înseamnă «black». Nu putem presupune că a fost rasism doar pentru că ceea ce a zis e considerat rasist. A fost ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur”.

Insultat pentru că l-a apărat pe Colțescu: „A fost dificil de suportat”

După 48 de zile, Richards (32 de ani, retras în 2019 din cauza accidentărilor) dezvăluie în documentarul „Tackling Racism in Football”, într-o discuție cu Andy Cole (faimos atacant al lui Man. United), că a avut și el de suferit de atunci, fiind atacat, mai ales pe rețelele de socializare. 

„Am fost insultat pentru că nu l-am acuzat imediat de rasism pe arbitru în direct, la CBS. Am fost insultat de negri, de propria mea comunitate, și a fost dificil de suportat”, a afirmat britanicul. „Toată viața m-am luptat împotriva discriminării rasiale. Pot accepta jignirile, pentru că m-am confruntat cu ele de când mă știu, dar cei care spun asemenea lucruri nu înțeleg cât de mult sunt afectați copiii. Imaginați-vă că propriul copil e insultat!”. 

Jorge Costa despre Colțescu și Weah: „Nu trebuia să se întâmple asta!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

MANCHESTER CITY. Pep Guardiola s-a împăcat cu ideea că va pierde un jucător: „Sunt sigur că va pleca”

FOTO. Parma - Sampdoria 0-2 » Încă o înfrângere pentru echipa lui Mihăilă în Serie A. Cât a jucat românul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează