CAMPIONATE  ·  LIGA CAMPIONILOR

Unul dintre fotbaliștii de culoare care l-au apărat pe Sebastian Colțescu dezvăluie: „Am fost insultat de negri pentru că nu l-am acuzat imediat de rasism”

Micah Richards
foto: Guliver/Getty Images
Micah Richards foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 10:37 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 10:47

Micah Richards povestește că și el a fost atacat pe rețelele de socializare după scandalul rasist de la meciul PSG - Bașakșehir, din decembrie, când arbitrul român l-a numit „ăla negru” pe antrenorul secund al echipei din Istanbul.

UEFA încă nu a luat o hotărâre în „cazul Sebastian Colțescu”, dar încă se vorbește despre el și despre repercusiunile sale.

Micah Richards, despre Sebastian Colțescu: „Ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur”

Pe 8 decembrie, în timpul meciului PSG - Bașakșehir, în ultima etapă a grupelor Champions League, al 4-lea oficial al brigăzii lui Ovidiu Hațegan a vrut să-l avertizeze pe „central” că Pierre Webo protestează, numindu-l pe antrenorul secund al echipei din Istanbul „ăla negru”. Ceea ce a dus la suspendarea definitivă a partidei (s-a reluat a doua zi, cu alți arbitri) și declanșarea unei anchete pentru rasism.

Colțescu a fost însă apărat atunci și de persoane de culoare. Fostul internațional englez Micah Richards, ex-Man. City și Aston Villa, a declarat la CBS Sports: „Mi-e greu să fiu avocatul diavolului, dar dacă suntem toți într-o cameră și cineva spune «cel negru», eu nu mă simt ofensat”. A completat pledoaria: „În România, cuvântul «negru» înseamnă «black». Nu putem presupune că a fost rasism doar pentru că ceea ce a zis e considerat rasist. A fost ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur”.

Insultat pentru că l-a apărat pe Colțescu: „A fost dificil de suportat”

După 48 de zile, Richards (32 de ani, retras în 2019 din cauza accidentărilor) dezvăluie în documentarul „Tackling Racism in Football”, într-o discuție cu Andy Cole (faimos atacant al lui Man. United), că a avut și el de suferit de atunci, fiind atacat, mai ales pe rețelele de socializare. 

„Am fost insultat pentru că nu l-am acuzat imediat de rasism pe arbitru în direct, la CBS. Am fost insultat de negri, de propria mea comunitate, și a fost dificil de suportat”, a afirmat britanicul. „Toată viața m-am luptat împotriva discriminării rasiale. Pot accepta jignirile, pentru că m-am confruntat cu ele de când mă știu, dar cei care spun asemenea lucruri nu înțeleg cât de mult sunt afectați copiii. Imaginați-vă că propriul copil e insultat!”. 

Jorge Costa despre Colțescu și Weah: „Nu trebuia să se întâmple asta!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Una dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×