INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MICHEL PLATINI ARESTAT

MICHEL PLATINI ARESTAT // EXCLUSIV Mircea Sandu, prima reacție după arestarea amicului Michel Platini: „Toți am avut de suferit din cauza presiunilor politice”

Mircea Sandu și Michel Platini
Mircea Sandu și Michel Platini

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2019 11:59

Michel Platini, 63 de ani, fostul șef al UEFA, a fost arestat în această dimineață, fiind acuzat de implicarea în aranjarea voturilor care au desemnat Qatar drept țara gazdă pentru CM 2022.

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, este unul dintre prietenii apropiați de-ai lui Platini. În 2007, Sandu, rusul Vitali Mutko, ucraineanul Grigori Surkis și cipriotul Marios Lefkaritis au schimbat în culise balanța voturilor pentru președinția UEFA în favoarea francezului.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Mircea Sandu a comentat arestarea amicului Platini.

„Nu știam că a fost arestat. O să se apere și sper să dovedească că e nevinovat. Ar fi păcat pentru o asemenea somitate. Eu nu-l știu ca pe un om care să aibă nevoie de bani. A fost fotbalist mare, a avut un salariu mare ca președinte la UEFA.

Nu cred că putea fi tentat de bani. Dacă e vorba de influență politică, toți am avut de suferit din cauza că mulți președinți de stat și miniștri te roagă diverse chestii. Poți să cazi în păcat dacă invocă binele țării. Cunosc presiunile de genul ăsta”.

Membru în Comitetul Executiv al FIFA care a ales Qatar drept gazdă a Mondialului din 2022, Lefkaritis, pe care Sandu îl numea „my friend Mario”,  a fost și el nominalizat în acest scandal de corupție din cauza unei afaceri dubioase cu un teren vândut la suprapreț autorităților qatareze.

Citește și:

Michel Platini a fost arestat! Implicat în scandaul de corupție privind Campionatul Mondial din Qatar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
blackseacoast
blackseacoast  •  18 Iunie 2019, 17:46

mircea sandu sau compasiunea *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1570947506526287
Mircea Truta  •  18 Iunie 2019, 16:07

O fi si Platini victima Codrutei? Scapa cu chestia cu protocoalele.

811062562312962
Stelian Strambeanu  •  18 Iunie 2019, 15:24

Dar cum dracu sa întâmplat să fie taman când vă pupați amândoi iar ,,oracolul,, din bălcești vă privea cu nedisimulată plăcere !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează