INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mourinho continuă războiul cu Antonio Conte și lansează un nou atac virulent: "Eu nu am trucat și nu voi truca niciodată meciuri"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2018 09:33

Jose Mourinho, managerul lui Manchester United, a deschis scandalul cu tehnicianul italian de la Chelsea, numindu-l clovn, iar Conte i-a răspuns: "Poate că suferă de demență senilă".

José Mourinho nu se poate schimba nici la 54 de ani. Războiul e viața sa în fotbal, așa înțelege el să-și protejeze echipa. Aproape tot timpul, managerul lui Man. United începe scandalul, cum a fost și acum. O reluare a conflictului cu Antonio Conte, tehnicianul lui Chelsea.

"Nu mă AGIT ca un clovn pe margine"

Explicând cum reacționează acum, o replică la articolul din Daily Mail, care susținea că s-ar putea gândi la rezilierea contractului, portughezul a afirmat:

"Dacă nu mă agit ca un clovn înseamnă că mi-am pierdut pasiunea? Prefer să fiu mai matur, e mai bine pentru mine și echipă. Nu trebuie să te porți ca un om nebun lângă bancă. Să arăți că ești dedicat profesiei, nu să te dai în spectacol în fața camerelor!". O aluzie evidentă la italian, un vulcan la marginea terenului.

"Suferă de demență senilă"

Conte i-a răspuns cu prima ocazie, la conferință. "Poate că, uneori, cineva care uită ce a spus sau ce a făcut în trecut suferă de... cum se numește, demență senilă", a contraatacat peninsularul. "E amnezie când nu-ți mai amintești lucruri. E un semn că ești bătrân și că trebuie să te duci la control".

"Nu mi s-a întâmplat niciodată"

După 2-0 cu Derby County, un meci dificil în turul 4 al Cupei Angliei (două goluri în ultimele zece minute), după ce a fost eliminat în "sferturile" Cupei Ligii de Bristol (1-2), altă echipă din liga secundă, Mourinho parcă de-abia aștepta întrebarea legată de Conte. A susținut că nu s-a referit la italian când a vorbit de "clovn și nebun", ci la el.

Și a pornit asaltul. "Uite, nici nu-l condamn pentru cele zise. Sincer. Vorbeam de mine că nu am nevoie să mă port ca un clovn pentru a-mi demonstra pasiunea, că îmi controlez mai bine emoțiile. Ce nu mi s-a întâmplat niciodată și nici nu mi se va întâmpla e să fiu suspendat pentru blaturi. Eu nu am trucat și nici nu voi truca un meci".

Suspendat pentru că nu a împiedicat blaturile

O aluzie la scandalul aranjamentelor din fotbalul italian în urmă cu șapte ani, când Conte era pe banca Sienei. A fost suspendat inițial 10 luni în 2012 (el ajunsese deja la Juventus), sancțiunea fiind redusă la patru luni. A fost acuzat că nu a făcut nimic pentru a împiedica aranjarea a două meciuri, o acuzație de care a scăpat ulterior. În mai 2016, a fost achitat în procesul de la Cremona.

"Nu am nevoie de managerul lui Chelsea să-mi spună că am făcut greșeli în trecut. Știu că am celebrat goluri alergând 50 de metri, alunecând în genunchi sau sărind peste spectatori. Sigur că am făcut, mai ales dacă marcam golul victoriei într-un moment special"
José Mourinho, manager Man. United

"Nu sunt pregătit ca alte persoane să fac cinema la conferințele de presă, înainte și în timpul meciurilor. Dar situația asta începe să mă enerveze. O dată, de două ori...
Trebuie să fii foarte atent când vorbești, pentru că, dacă vrei să te bați cu mine, eu sunt gata. Nu am absolut nicio problemă. Mi-am îmbunătățit și engleza între timp"
Antonio Conte, manager Chelsea

Conflict început în toamna lui 2016

De când a venit Antonio Conte la Chelsea, Mourinho nu-l suportă. Conflictul a început pe 23 octombrie 2016, când albaștrii l-au învins pe Mou cu 4-0 (în Premier League) la întoarcerea pe Stamford Bridge, cei doi tehnicieni schimbând mai multe replici acide.

Apoi, în martie 2017, portughezul și italianul erau gata să se bată, fiind despărțiți de al 4-lea oficial. În noiembrie, după o altă victorie a lui Chelsea acasă, 1-0 tot în Premier, Conte și Mourinho nu și-au strâns mâna la sfârșit.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
921467891321691
Nicu Manole  •  06 Ianuarie 2018, 14:55

Nu ai trucat ? Nene Mou , dar in 2010 , de tripleta de CARTON, ce ne poti zice ? In viitor nu stim ce vei face, dar trecutul e de sters cu buretele ? 800 de milioane de euro pentru a castiga UCL... Ati murdarit un trofeu, pentru mania de a-l castiga dupa 40 de ani cu orice pret ( € ) !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close