INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL FEMININ

Naţionala feminină nord-coreeană, pedepsită la fel ca echipa băieţilor?

Naţionala Coreei de Nord
Naţionala Coreei de Nord

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 14:41

După ce anul trecut, naţionala de fotbal masculină a Coreeii de Nord a pierdut pe linie în faţa Braziliei, Portugaliei şi Coastei de Fildeş, presa internaţională a scris despre pedepsele drastice ce i-ar fi aşteptat pe jucătorii Phenianului acasă.

Acum presiunea se mută pe fete, cele care participă la Cupa Mondială. Fotbalul feminin e foarte popular în Coreea de Nord, scrie Der Spiegel, citat de Realitatea, iar dictatorul Kim Jong II este considerat un fan. 

“Ne-a oferit tot ceea ce ne trebuia pentru o pregătire adecvată pentru Cupa Mondială”, a declarat antrenorul echipei, Kim Kwang Min, care a adăugat că “Dragul Conducător” aşteaptă victorii.

Patrick Köllner, expert la German Institute of Global and Area Studies din Hamburg spune că este posibil ca antrenorii şi jucătorii să fie pedepsiţi în urma unor turnee slabe, incluzând aici trimiterea în mine sau la munca câmpului. Kim Kwang Min răspunde că asemenea acuzaţii reprezintă doar propagandă negativă: “Nu mă tem de asemenea pedepse!”.

Coreea de Nord joacă azi la Mondialele feminine împotriva reprezentativei Statelor Unite, la Dresda, de la ora 19:15.

CE AU PĂŢIT BĂIEŢII
În iulie 2010, Radio Free Asia a dezvăluit ca echipa naţionala de fotbal a Coreei de Nord a fost pedepsită la cîteva zile de la întoarcerea în ţară, după evoluţia slabă de la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Potrivit sursei citate, fotbaliştii au fost mustraţi şi umiliţi în public, pentru că au tradat încrederea arătată de liderul Kim Jong-Il.

Unele zvonuri indicau faptul că echipa naţională a fost expulzată din Partidul Comunist şi trimisă să lucreze pe un şantier din Phenian, drept pedeapsă pentru umilinţa la care au supus ţara. Potrivit unor surse citate de publicaţia Chosun Ilbo, in trecut, sportivii nord-coreeni şi arbitrii care aveau performanţe slabe erau trimişi direct la închisoare.

Playtech: Ce a făcut Simona Halep cum s-a întors din luna de miere. Nu a mai putut rezista


Comentarii (1)
andrei2210
andrei2210  •  28 Iunie 2011, 15:42

fereasca Dumnezeu de asa regim.. ce vina aveau jucatorii aia ca au cazut intr-o grupa a mortii? Cred ca mai bine de jumate din echipele nationale de fotbal nu faceau mai mult intr-o grupa cu brazilia portugalia si coasta de fildes

Vezi toate comentariile (1)
Comentează