INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ANGLIA 2-3

Nervi la final după surpriza Spania - Anglia: un jucător al Barcelonei nu a mai rezistat și a vrut să lovească arbitrul!

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2018 10:00

Prima oară în istorie când echipa iberică ia trei goluri acasă într-o partidă oficială. Coșmarul Spaniei e Anglia: a pierdut de 13 ori în fața ei, cele mai multe înfrângeri. Aseară, naționala "Albionului" s-a impus cu 3-2. 

Luis Enrique pornise prea frumos. Redase Spaniei spiritul Furia Roja. Trei meciuri, trei victorii, două în fața semifinalistelor Mondialului, Anglia și Croația, cu un golaveraj stratosferic: 12-2. Noul selecționer era încântat, fanii în delir, la fel și ziariștii. Dar, în plină euforie, scurtcircuit: 0-3 la pauză pe "Benito Villamarín" și 2-3 la final.

"Spania a uitat să se apere"

Seria invincibilă se termină după mai mult de doi ani. Ultima înfrângere fusese pe 27 iunie 2016, 0-2 cu Italia, în "optimile" Euro. După 28 de partide și 840 de zile, încă un eșec usturător. E prima oară în istorie când ibericii primesc trei goluri acasă într-o partidă oficială.

"Ucisă de excesul de încredere", e concluzia As. "Prea sigură după atâtea elogii, speranțe și posesie a mingii, Spania a uitat să se apere". În timp ce Marca a titrat pe copertă: "Ne-au distrus fluierând. Anglia ne-a făcut să coborâm dintre nori". Aceeași Anglia care a învins-o de 13 ori, fiind echipa care i-a provocat cele mai multe înfrângeri.

"Am fost minunat în vestiar"

Luis Enrique se laudă însă pentru reacția lui la pauză. "Poate părea bizar că spun asta, dar am fost minunat în vestiar. Ar fi trebuit să-i omor pe jucători, mulți ar fi făcut-o după o asemenea repriză. Eu le-am dat încredere. N-am înlocuit pe nimeni. Le-am zis că toate marile echipe suferă câteodată".

Spania s-a trezit, a revenit în joc. Totuși, a pierdut. 2-3. Și, dacă nu bate în Croația, își poate complica viața în turneul final din Liga Națiunilor.

25 de ani
trecuseră de când Spania nu mai jucase la Sevilla, pe "Benito Villamarín" (de la 3-1 cu Irlanda de Nord, pe 28 aprilie 1993)

55 de ani
au trecut de la singurul meci în care Spania a mai primit 3 goluri acasă: 2-6 în amicalul cu Scoția, din 13 iunie 1963

"Prima repriză a fost înfiorătoare. N-am făcut presing, iar primul lor gol ne-a tăiat picioarele. Greșelile individuale s-au multiplicat. Totuși, încă depindem de noi"
Luis Enrique, selecționer Spania

"Golurile încasate ne-au făcut mult rău. Însă reacția echipei m-a bucurat. Am avut o repriză secundă imensă. E păcat că nu ne-am putut continua seria invincibilă"
Sergio Ramos, căpitan Spania

Penalty recunoscut și de portarul englez

În minutul 63, la 1-3, Spania ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă. Pickford a încercat să-l dribleze în careu pe Rodrigo, a fost deposedat, apoi portarul l-a tras de două ori cu mâinile de mijloc pe atacantul advers înainte de a trimite mingea în corner.

Șocant, arbitrul polonez Szymon Marciniak a refuzat acel 11 metri clar. Chiar și Pickford a recunoscut: "Am vrut să fac fenta lui Cruyff, dar n-a mers. Arbitrul putea da penalty". 

Busquets a aruncat mingea în arbitru!

La sfârșit, de nervi, Busquets a vrut să-l lovească pe arbitrul Marciniak cu mingea, a observat Marca. Nu l-a nimerit însă. În timp ce jucătorii mergeau spre vestiare, mijlocașul Barcelonei i-a cerut scuze polonezului.

Vezi și:  Englezii, culmea eficienței aseară + Kane, omul meciului fără să înscrie: ”E o prostie să spui că nu joc bine”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
adriann_
adriann_  •  16 Octombrie 2018, 11:26
Postat de bazinga pe 16 Octombrie 2018, 10:54

Infatuara spaniola de neam prost!Asa au patit-o si la mondiale!La ora actuala,Anglia e net peste spanioli la nivel de nationala!!!

Ahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahhaahahhahahahaahhahaha. Stai asa, BHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH

cneius
cneius  •  16 Octombrie 2018, 11:21

Surpriza in capul ziaristului ! Apoi, alta perla - "Și, dacă nu bate în Croația, poate rata turneul final!"

771545396317549
Eugen Iustin  •  16 Octombrie 2018, 11:06
Postat de bazinga pe 16 Octombrie 2018, 10:54

Infatuara spaniola de neam prost!Asa au patit-o si la mondiale!La ora actuala,Anglia e net peste spanioli la nivel de nationala!!!

Au fost furati de arbitri ca pe vremuri la Piatra-Neamt. Daca dadea penalty acolo bateau sigur.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează