INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Neymar acuzat » Starul Barcelonei este învinuit de fraudă și corupție în transferul de la Santos

Neymar (dreapta) are 71 de goluri și 40 de assisturi în 114 meciuri pentru Barca, dar și un dosar cu multe pagini // Foto: Reuters
Neymar (dreapta) are 71 de goluri și 40 de assisturi în 114 meciuri pentru Barca, dar și un dosar cu multe pagini // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2016 00:00

Mutarea pe Camp Nou a costat oficial 57 de milioane de euro, însă suma reală a fost de 83,3 milioane, firma DIS, care deținea 40% din drepturile federative, declanșînd procesul.

Procuratura spaniolă l-a pus sub acuzare pe Neymar! Golgeterul Barcelonei e învinuit de fraudă și corupție, Judecătorul Curții de Instrucție numărul 5 din cadrul Curții Supreme urmînd să anunțe în curînd citarea atacantului brazilian în dosarul transferului său de la Santos în vara anului 2013.

"Simțim că am fost trădați de Neymar. Sîntem victimele unei fraude dezgustătoare și unei corupții private și avem încredere în justiția spaniolă. Regretăm că un jucător atît de talentat ca el, idol în toată lumea și cu care aveam o relație foarte bună, s-a lăsat folosit", a declarat Roberto Moreno, șeful DIS, firma ce deținea 40% din drepturile sale federative și care a provocat întreg scandalul.

Barca a plătit 83,3 milioane euro pentru transfer, dar în acte suma nu a fost decît de 57 de milioane, în dosar fiind deja acuzați președintele clubului, Bartomeu, fostul șef, Rosell, și tatăl fotbalistului.

42.000.000 €este despăgubirea cerută la FIFA pentru Neymar de Santos, care vrea și 6 luni de suspendare a brazilianului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  19 Ianuarie 2016, 18:57

sa plateasca barca si impresarul, nu jucatorul! in nici un caz pe neymar nu'l interesa sa fraudeze cele doua state, el interesat de salariu si prima de instalare

red77
red77  •  09 Ianuarie 2016, 10:33

spania pare raiul evazionistilor si escrocilor la ora actuala ! daia si platesc baietii atat real si barca carute de bani pe transferuri. real echipa regelui iar barcelona daca se leaga vreunu de ei incep cu independenta cu asuprirea. astia par un fel de tinutul secuiesc

Vezi toate comentariile (2)
Comentează