INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dobrin, portret în presa italiană: „Geniul pentru care Santiago Bernabeu a negociat cu Ceaușescu. Mai bun ca Hagi, dar iubea vinul”

Nicolae Dobrin
Nicolae Dobrin

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 19:14 / Actualizat marti, 04 mai 2021 20:54

Site-ul italian Calciomercato l-a decriptat pe Nicolae Dobrin: „A fost considerat de mulți dintre cei care l-au văzut jucând drept cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Gică Hagi a fost un fenomen, dar avea un singur picior. Dobrin era magician cu ambele picioare”.

Jurnaliștii italieni au realizat portretul lui Gicu Dobrin. „Geniul pentru care Santiago Bernabeu a negociat cu dictatorul Ceaușescu. Mai bun ca Hagi, dar iubea vinul”, a titrat site-ul peninsular.

„Nicolae Dobrin, un fotbalist complet, dar nu era chiar un «sfânt»

”Creatorul tuturor acțiunilor, era mijlocașul complet, cu o tehnică rafinată, depășind foarte ușor adversarii și lovind mingea cu ambele picioare. Dar nu era chiar un . Iubea fotbalul în felul său. Nu-i plăceau tactica, pregătirea fizică, disciplina și cantonamentele”, a comentat Calciomercato, care a descris cariera lui Dobrin la FC Argeș și la națională.

„Când delegația a aterizat în Mexic, Dobrin nici nu putea sta în picioare”

Nu a uitat că a fost curtat insistent de Real Madrid - „puternicul președinte Santiago Bernabéu a fost fascinat de el și i-a oferit două milioane de dolari lui Nicolae Ceaușescu”, nici de prezența la retragerea marelui Paco Gento (Real), pe 15 decembrie 1972, dar nici de Mondialul din 1970: „Când delegația a aterizat în Mexic, Dobrin nici nu putea sta în picioare de beat ce era. Ca pedeapsă, cel mai bun fotbalist român al momentului nu a jucat niciun minut la turneul final”.

Nicolae Dobrin: „La Real, mi se părea că sunt un robot”

Dobrin nu a ajuns la Real Madrid și din alt motiv, „nu doar pentru că avea 25 de ani, iar limita de vârstă la care un fotbalist putea pleca din România era 30 de ani”, a scris Calciomercato. În 1972, când s-a pregătit la Real în acele zece zile dinaintea meciului pentru retragerea lui Gento, el nu a fost încântat de antrenamentele madrilenilor.

Au oferit și o declarație a lui Dobrin: „Cu Miguel Munoz antrenor, munceau foarte mult fără minge. Alergare, alergare și iar alergare. Atât de multă tactică, jucau minipartide în care aveau voie maximum trei atingeri, iar driblingul era interzis în afara ultimilor 25 de metri. Mi se părea că sunt un robot. Nu, acel fotbal nu era făcut pentru mine, deși cu banii pe care i-aș fi câștigat aș fi stat fără griji toată viața”.

Dobrin a fost considerat de mulți dintre cei care l-au văzut jucând drept cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Hagi a fost un fenomen, dar avea un singur picior. Dobrin era magician cu ambele picioare
- Calciomercato, site italian

VIDEO Viorel Kraus despre motivele pentru care Dobrin nu a jucat în Mexic

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jose Mourinho a revenit în Serie A! Cu ce echipă a semnat portughezul + primele declarații

Concluzia experților în ancheta decesului lui Maradona: „A fost abandonat de echipa medicală!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
irefutabil
irefutabil  •  05 Mai 2021, 18:54
Postat de badeadorian pe 05 Mai 2021, 18:02

Cand esti irefutabil nu poti descerne pana geniului de carca asinului ...si precum spunea ''geniul'' Ion Iliescu , sinergia faptelor ne fragezeste realitatea indubitabila !!! ...

Dupa cum zicea si alt geniu, abuzul de citate, semne ale exclamarii si puncte puncte... nu iti ascund lipsa de inteligenta si imaginatie oricat te-ai chinui. Dar poti sta linistit, geniul lui Dobrin nu a fost contestat niciodata. Ideea e alta si peste nivelul tau de intelegere. Asa ca mergi si fii semidoct la alta masa.

badeadorian
badeadorian  •  05 Mai 2021, 18:02
Postat de irefutabil pe 05 Mai 2021, 15:19

De granita interpretarilor ai trecut mai mult tu, cand ai zis ca ar fi ajuns de nivelul lui Maradona. Stii ca Maradona muncea de rupea pana sa o ia razna cu drogurile? Banuiesc ca nu stii nici de Balaci ca la vremea aceea AC Milan juca in Serie B. Nu am avut fotbalisti de top mondial si asta nu se va schimba daca faci abuz de cuvinte ca formidabil si fabulos. Logic ca nu putem sti sigur, dar putem analiza si fara sa aberam. Nu e fizica nucleara sa intuiesti cum s-ar fi descurcat un lenes indisciplinat ca Dobrin la o echipa la care se cerea munca si disciplina.

Cand esti irefutabil nu poti descerne pana geniului de carca asinului ...si precum spunea ''geniul'' Ion Iliescu , sinergia faptelor ne fragezeste realitatea indubitabila !!! ...

brancusi
brancusi  •  05 Mai 2021, 17:05
Postat de brancusi pe 05 Mai 2021, 17:00

Trebuia să-mi fi dat seama ca ai decât convingeri și certitudini... Succes!

N-ai...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează