INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CEHIA

Nicolae Stanciu, amenințat cu moartea pe străzile din Praga: „Te ucid!”

Nicolae Stanciu, amenințat cu moartea pe străzile din Praga +10   FOTO
Nicolae Stanciu, amenințat cu moartea pe străzile din Praga

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 14:07 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 15:02

Nicolae Stanciu (27 de ani), „tricolorul” Slaviei, ales cel mai bun jucător străin și mijlocașul anului, a fost amenințat cu moartea pe stradă și pe rețelele de socializare de ultrașii Spartei.

Subiectul „Stanciu" a fost mereu în atenția presei pragheze în ultimele săptămâni. După ce Slavia a cucerit titlul, pe 24 iunie, în urma victoriei cu 1-0 din meciul direct cu Plzen, fanii roș-albilor l-au provocat pe Nico, urlând "Moarte Spartei!". Și el le-a răspuns cu aceeași scandare despre fosta sa echipă, la care jucase un an, în 2018.

Stanciu, amendat cu 1.500 de euro

A fost aspru criticat atunci în Cehia, unii au spus chiar că ar merita concediat, dar clubul său nu a reacționat. În schimb, l-a pedepsit liga cehă. Amendă de 40.000 de coroane, echivalentul a 1.500 de euro. Cei de la Slavia știau exact ce se petrecuse înainte. De când "tricolorul" s-a întors la Praga, semnând cu marea rivală din oraș, fanii Spartei l-au considerat dușmanul numărul 1. La primul derby al sezonului, pe "Letná", ultrașii adverși au aruncat cu șobolani de pluș pe gazon și au afișat pancarte cu "Stanciu trădătorul". Nu a fost doar atât. 

L-au amenințat cu moartea!

„Nu mai am niciun prieten la Sparta. Țin legătura doar cu Florin Niță, colegul meu de la națională", a explicat Nico într-un interviu pentru cotidianul local Sport. „Nu mă deranjează antipatia pe care mi-o poartă suporterii Spartei. Pot rezista chiar și mulțimii de mesaje primite pe rețelele de socializare, unele foarte urâte, nici nu pot fi reproduse. 

Jucătorul în vârstă de 27 de ani, ales cel mai bun jucător străin și mijlocașul anului în Cehia, a povestit ce i s-a întâmplat pe stradă, în Praga. „Mă plimbam cu soția și fratele meu când un bărbat, fan al Spartei, probabil, a venit la noi amenințător și mi-a strigat: «Te ucid, Stanciu!». Nu mi-a plăcut deloc, pentru că îi aveam alături pe cei dragi. Și ei au fost amenințați, asta mă enervează. Rivalitatea trebuie să rămână pe stadion. Doar acolo". 

Când am venit la Slavia, în urmă cu un an, mi-a fost greu să mă adaptez la antrenamentele dificile. Nu mă pregătisem de două luni la Al-Ahli" "Înainte de Slavia, am fost mereu obișnuit cu jocul ofensiv, nu prea făceam faza de apărare. A trebuit să mă schimb aici. M-am transformat, am devenit un jucător complex. Pot fi chiar mai bun
- Nicolae Stanciu, mijlocaș Slavia

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Florin Andone, operat la genunchiul drept la Istanbul! Nu mai joacă în 2020!

Silviu Lung Jr., aproape de transferul carierei. Internaționalul român a fost ofertat de un club mare!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
romeverest
romeverest  •  10 Iulie 2020, 19:32

Isi merita soarta daca nu-l duce mintea !! Daca te apuci sa injuri si sa scandezi impotriva echipei care te-a cumparat de la Anderlecht, unde nu ai facut fata cerintelor si erai rezerva de lux, inseamna ca nu ai nimic in cap !! Putea sa se bucure pentru castigarea campionatului fara a avea un asemenea comportament !! Chestie de educatie !!

scorillo07
scorillo07  •  10 Iulie 2020, 18:24
Postat de invinctus pe 10 Iulie 2020, 15:55

La cat e de prost saracul e normal sa pateasca asa daca deschide gura fara sa gandeasca . ***

Se vede înalta şcoală de exprimare pe care i-a insuflat-o 'domnişoara" impresară !

clarvazatorul
clarvazatorul  •  10 Iulie 2020, 17:40

Moflea umbla *** pe strazile Prahai

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează