INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Ronaldo și „VIP - Very Important Paper” » Apar noi detalii din ancheta procurorilor la Juventus: „Dacă apare hârtia aia, sar toți la gâtul nostru!”

Cristiano Ronaldo la Juventus// Foto: Imago
Cristiano Ronaldo la Juventus// Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 12:55 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 14:58

Documentul lichidării contractului lui Ronaldo (36 de ani), în interceptarea telefonică între doi oficiali juventini: „Nu trebuie să existe hârtia asta faimoasă. Atunci, să facem o tranzacție fictivă”.

Dosarul ”Prisma” a ajuns în faza cercetărilor legate de transferul lui Cristiano Ronaldo la Man. United, de la sfârșitul lunii august. O „hârtie”, devenită deja faimoasă de zile întregi - VIP (n.r.- Very Important Paper), este marea miză a procurorilor Parchetului din Torino, angajați în anchetarea lui Juventus în afacerea plusvalențelor fictive. 

Acel document, presupusul acord privat semnat de bianconeri și de atacantul portughez, apare în interceptarea telefonică între doi oficiali, directorul sportiv Federico Cherubini și avocatul Cesare Gabasio.

Procurorii o anchetează pe Juventus Torino » Proces cu CR7 și Mendes?

Documentul e menționat în decretul din 24 noiembrie, cu care Parchetul a percheziţionat birourile clubului din Milano şi Torino. 

În cel de-al doilea, din 1 decembrie sunt semnalate și alte fraze preluate din interceptările din 23 septembrie, tot între Gabasio și Cherubini, publicate de Gazzetta dello Sport: „Vă spun doar asta, eu am discutat cu «Presi» despre acest lucru dimineața, nu? Numai că le-am zis că nu voi merge până acolo încât să-i dau în judecată [...] Fede, doar îți explic, pentru că avem acea hârtie, acea celebră hârtie ce teoretic nu ar trebui să existe, nu? 

Deci știi dacă se dovedește că avem... totul despre situațiile financiare, auditorii și toți ne sar la gât. Atunci poate că trebuie să facem o tranzacție fictivă”. „Nu m-aș duce la extrem de a deschide un proces, pentru că acea hârtie, pe care ei trebuie să o scoată la lumină, nu ne ajută chiar atât de mult în bugetul nostru”.

Potrivit anchetatorilor, „Presi” este Andrea Agnelli, în timp ce atât mențiunea unei posibile acțiuni judecătorești (contra lui Ronaldo și Gestifute, care îl reprezintă la United?), cât și expresia ”poate trebuie să facem o tranzacție falsă” fac trimitere la câștigurile de capital fictive suspectate de Parchetul din Torino. 

Mesajul lui Cristiano Ronaldo după ce a depășit borna de 800 de goluri în carieră
ANGLIA
Mesajul lui Cristiano Ronaldo după ce a depășit borna de 800 de goluri în carieră

Referirea la situațiile financiare ridică semne de întrebare cu privire la actul privat căutat de anchetatori și despre care au fost interogați președintele Agnelli, vicepreședintelui Nedved, noul CEO Arrivabene, Cherubini și Gabasio.

Toate solicitările au dat însă rezultate negative: nimeni nu spune că are ”hârtia” sau că știe despre existența ei. Perchezițiile vor continua, dovadă cele de joi de la sediul Juventus și autorizația de percheziție la domiciliul lui Gabasio, în „orice alt local sau vehicul aflat la dispoziția suspecților și a companiei”, în calculatoare și telefoane. 

O percheziție amănunțită, permisă și de înregistrarea lui Gabasio în rândul suspecților, alături de Paratici, fostul director sportiv, actualul Chief Corporate & Financial Officer Stefano Cerrato, fostul Chief Corporate & Financial Officer Stefano Bertola și fostul director executiv Marco Re.

Implicații penale

Anchetatorii au indicii că în acel document sunt dovezi despre relația contractuală și salariile restante ale lui Cristiano Ronaldo: ”O lichidare, semnată la plecare, privind plata unor sume lunare neachitate către CR7? Sau o altă înțelegere legată de salariul lui?” 

Cristiano a fost vândut la United pentru 15 milioane plus 8 milioane bonusuri, transfer care i-a permis lui Juve să scape de ultimele 10 luni ale unui contract în valoare de 55 de milioane de euro brut pe sezon. 

Întrebările ar putea avea implicații penale – Juventus e cotată la bursă, cu toate obligațiile care derivă – chiar mai mult decât sportive (amendă, depunctare sau retrogradare și retragerea titlurilor)”. Există ipoteza că sumele vânzării lui Ronaldo au fost raportate „într-un mod diferit de adevăr” și se caută „valoarea ajustării făcute privind situația financiară aprobată la 17 septembrie 2021”, cea aferentă sezonului 2020-2021.

14 milioane de euroeste impactul economic negativ al lui Cristiano Ronaldo trecut în bilanțul financiar al lui Juventus

Citește și:

Urmează Ronaldo! Portughezul ar putea fi chemat la audieri în ancheta „Prisma”

Mesajul lui Cristiano Ronaldo după ce a depășit borna de 800 de goluri în carieră

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  04 Decembrie 2021, 23:46

Rubentus trebuie desfiintata urgent, distruge fotbalul italian de ani de zile, e echipa ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează