INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Noi dezvăluiri ale lui Pep Guardiola despre marele Johan Cruyff: "Nu m-a convins, m-a făcut să mă îndrăgostesc"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 09:41

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, i-a mărturisit lui Jorge Valdano: ”Johan Cruyff nu avea metodă de antrenament, dar avea metodă de joc. Pentru el, nu exista plan B, doar întărea planul A”. 

Orice discuție cu Pep Guardiola e interesantă. Iar când managerul lui Man. City vorbește de Johan Cruyff, marele profesor de la Barcelona, cuvintele sale capătă o atracție magnetică.

"Johan avea o prezență unică, ochelarii de soare Ray Ban... Te cucerea", i-a spus Pep lui Jorge Valdano, fostul campion mondial argentinian, într-un interviu pentru canalul Movistar+.

I-a făcut o mărturisire: "Întotdeauna m-am gândit că el nu credea toate lucrurile pe care ni le zicea, dar te făcea să crezi că aceea era calea". Și a mers mai departe: "Nu avea metodă de antrenament, de pregătire se ocupau alții. Avea metodă de joc. Pentru el, nu exista plan B, doar întărea planul A".

Alături de Cruyff, "totul era nou. Și, pentru că era mereu în formă, îți demonstra ceea ce voia. Nu numai că îți explica. Îți arăta. Pe mine, Johan nu m-a convins, m-a făcut să mă îndrăgostesc". Dacă, totuși, nu erai de acord cu el? "Ușa era deschisă". 

"La Quinta del Buitre era tot ce am văzut mai frumos în istoria Madridului. Era un deliciu să-i vezi jucând.
Dacă voi avea ocazia, mi-ar plăcea să antrenez o națională. Sigur că vreau să încerc. Dar aș vrea să-mi închei cariera acolo unde am început-o. La Masía.
Premier League pare mai bun decât este datorită modului în care e prezentat și vândut acest produs.
Răutatea și cruzimea presei din Spania nu există nici în Anglia, nici în Germania"
Pep Guardiola, manager Man. City

Vezi și: Manchester City și alte 5 cluburi din Premier League sunt acuzate de fals! Studiul publicat de BBC le-a dat de gol

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează