INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Noua idee a lui Guardiola » Legea gazonului

Guardiola și-a găsit susținători la recenta reuniune a antrenorilor de la UEFA
Guardiola și-a găsit susținători la recenta reuniune a antrenorilor de la UEFA

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2011 20:21

Antrenorul Barcelonei cere norme stricte privind suprafaţa de joc, stipulate în regulamentul UEFA


Printre bucuriile în serie produse de FC Barcelona, Josep Guardiola are şi un necaz. Gazonul i-l provoacă. Întrucît incredibilul joc de pase "blaugrana" e condiţionat de starea suprafeţei de joc, antrenorul campioanei Europei solicită reguli stricte privind terenul. De pildă, cum şi cînd să fie acesta udat, cît de înaltă să fie iarba, neîngăduirea zonelor "chele". Toate normele, strînse într-o legislaţie concretă, ar urma să fie utilizate de arbitri şi observatori cu regulamentul în braţe.

Pep a ajuns la această concluzie după păţania din aprilie trecut. Atunci, într-un duel crucial cu Real în La Liga, Mourinho a ordonat ca gazonul de pe "Bernabeu" să nu fie nici tuns, nici udat, special ca să împiedice jocul fluid al Barcei. Portughezului i-a ieşit strategia doar parţial: meciul s-a terminat 1-1, apoi catalanii au luat titlul.

25 mm e înălţimea ideală a gazonului pe un teren de fotbal

"Fotbalul se împarte în două: FC Barcelona şi restul. Formaţia spaniolă nu te lasă să alegi decît cum să mori. Cum să o baţi? Poate doar rugîndu-te să nu ajungă la meci ori arbitrul să fluiere ceva straniu"
Didier Deschamps, antrenor Marseille


Barca şi Real, afară din La Liga?
Diferenţa tot mai mare dintre granzii Spaniei şi restul cluburilor ar putea conduce spre o ruptură. Fost director general în "Bernabeu", Jorge Valdano a zis: " În viitor, Barcelona şi Real vor dori să înfrunte echipe de acelaşi calibru, iar asta ar duce la crearea unei ligi europene. S-a intrat deja într-o perioadă de tranziţie".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
sasquatchro
sasquatchro  •  04 Septembrie 2011, 08:00

"Tactica" "parjolirii campurilor si otravirii fantanilor" doar pentru a incerca sa impiedici o echipa sa isi faca jocul mi se pare mai mult decat josnica. Daca s-ar adopta o asemenea lege, cred ca in primul rand am fi castigati noi, ca suporteri, am vedea mai mult spectacol, iar in al doilea rand jucatorii, s-ar accidenta mai rar. In afara de Murila, nu cred ca ar fi un antrenor care sa se opuna unei asemenea legi.

2dorr
2dorr  •  03 Septembrie 2011, 20:30

murinho e un dobitoc.... vizitati pagina mourinho sucks ://www.facebook.com/pages/Mourinho-Sucks/206651506057549 Like si Share :)

pele10
pele10  •  03 Septembrie 2011, 09:38

comentariul domnului deschamps e destul.. nimeni nu are ce sa-i faca acestei echipe..doar daca se bat singuri sau daca joaca adversarul in 11+ 3 arbitri...dar nici atunci nu i sigur..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close