INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Noul fenomen al fotbalului brazilian: ”N-am suficiente degete ca să număr cluburile care m-au respins. Vindeam bomboane și înghețată pe stradă, uneori munceam pe câmp”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2018 11:12

Richarlison, 21 de ani, starul lui Everton care tocmai a înscris primele sale două goluri pentru Seleção, spune că ”eram gata să renunț la fotbal”.

În adolescență, nimeni nu-l voia pe Richarlison, oricât era de talentat. Bătea de la o ușă la alta și răspunsul era mereu același. Un refuz!

"N-am suficiente degete ca să număr cluburile care m-au respins", a povestit el în As.

"Eram gata să renunț la fotbal. Cu ultimii bani, m-am dus la Belo Horizonte pentru încă o probă, la América Mineiro. Dacă nu reușeam, nu mă mai puteam întoarce acasă, în statul meu, Espírito Santo. Eram la 600 de kilometri distanță și nu mai aveam niciun ban în buzunar. Dar am luat proba și am rămas".

"Munceam pe câmp ca să-mi ajut părinții"

América Mineiro a fost primul lui club de seniori, la 17 ani. Până atunci, jucase la juniorii lui Real Noroeste. Fiecare zi era un sacrificiu. "Trebuia să locuiesc în casa unchiului, pentru că era mai aproape de terenul de antrenament. Altfel, n-aș fi ajuns acolo, nu puteam plăti biletul de autobuz. Ca să-mi ajut părinții, vindeam bomboane și înghețată pe stradă. Și munceam pe câmp".

La seniori, a stat un sezon la fiecare echipă: América Mineiro, Fluminense, Watford, Everton. La ultima, a debutat cu două goluri în Premier League. Iar la a doua selecție pentru Seleção, a înscris tot de două ori (5-0 cu El Salvador). El e noul fenomen din fotbalul brazilian.

"Am învățat că trebuie să ai răbdare, perseverență și încredere în oameni pentru a-ți împlini visurile" Richarlison, atacant Everton

39.200.000 €a plătit Everton pentru Richarlison în vară; cel mai scump jucător din istoria clubului

3 goluri a marcat atacantul brazilian în primele 3 meciuri jucate în Premier League la Everton

Se încălzește cu golurile lui Ronaldo

Pentru Richarlison, Ronaldo brazilianul e jucătorul preferat. "Merita porecla, chiar era un fenomen", afirmă atacantul lui Everton, dezvăluind: "Înaintea fiecărui meci, am un ritual pe care îl respect întotdeauna în drum spre stadion. Îmi pun pe tabletă golurile marcate de Ronaldo. E cel mai bun mod de a mă pregăti pentru joc. Încălzirea perfectă". 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  13 Septembrie 2018, 16:15

Fenomen a fost Ronaldo brazilianul...Richarlison a marcat sezonul trecut 5 goluri in 38 de meciuri si anul asta are 3 goluri in 3 etape in Anglia si 2 goluri la nationala cu puternica EL Salvador...asa fenomen...

magic4ever
magic4ever  •  13 Septembrie 2018, 16:11

Cum vine asta ? :) "América Mineiro a fost primul lui club, la 17 ani. Până atunci, jucase la Real Noroeste."

gazistu
gazistu  •  13 Septembrie 2018, 13:34

toti care au ajuns mari, au inceput de jos...copii sqaraci fiind, naveau bani de papuci, etc etc...putini au zis ca au fost bogati ...majoritatea desculti si din copilarie au facut pasiune pt fotbal

Vezi toate comentariile (3)
Comentează