INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Nu a lansat doar staruri! Cinci jucători distruși de FC Barcelona

Messi și Bojan au avut traiectorii foarte diferite în lumea fotbalului
Messi și Bojan au avut traiectorii foarte diferite în lumea fotbalului

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2018 14:06

FC Barcelona este unul dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume. Catalanii au lansat numeroase staruri, Messi fiind bijuteria clubului.

Echipa blaugrana are o temelie solidă în Academia ”La Masia” unde s-au format o parte din jucătorii care au devenit ulterior staruri la prima echipă.

Totuși, chiar dacă a creat numeroase legende, și Barcelona are în istoric câțiva fotbaliști cărora le-a afectat în mod negativ cariera. Iată mai jos cinci dintre ei.

Dmytro Chygrynskiy

Adus de la Șahtiorul lui Mircea Lucescu pentru a întări defensiva după un sezon fabulos făcut de Barcelona, fundașul a prins doar 12 meciuri în tricoul catalan. Pentru el s-au plătit aproximativ 23 milioane de euro, una dintre cele mai mari sume pentru un fundaș în acea vreme.

Chiar dacă Pep Guardiola a avut încredere în el și l-a considerat un jucător de perspectivă, a fost vândut după doar 851 minute jucate înapoi la Șahtior pe aproxmiativ 17 milioane de euro.

A fost singura experiență a ucrainianului la un club de top, pentru el urmând o decădere: a mai jucat doar pentru Șahtior, Dnepr, iar în prezent e la AEK Atena.

Alen Halilovic

Când a fost transferat în mai 2014 era considerat viitorul star al fotbalului, iar Barcelona părea să fi dat lovitura după ce plătise doar 2,2 milioane de euro pentru el.

În loc să impresioneze pe teren, a ajuns în schimb subiect pentru ziarele de cancan. După doar doi ani, perioadă în care a fost și împrumutat la Gijon un sezon, catalanii l-au cedat la Hamburg. Nu a prins nici măcar un meci la primă echipa Barcelonei.

Nici în Germania nu s-a prea adaptat, fiind împrumutat la Las Palmas, iar din această vară e în lotul lui AC Milan, dar italienii se gândesc să-l cedeze la altă echipă.

Marc Muniesa

Muniesa e unul dintre jucătorii crescuți și formați în Academia ”La Masia” și părea un fotbalist de perspectivă și o soluție pentru prima echipă după terminarea junioratului.

A stat patru sezoane în lotul primei echipe, perioadă în care a jucat doar... 2 meciuri! Nu a avut nicio șansă să prindă un loc într-o defensivă dominată de Puyol, Alves, Alba și Pique.

În 2013 a semnat cu Stoke City, echipă pentru care a evoluat patru sezoane, plus un împrumut de un an la Girona, echipă pentru care s-a și transferat definitiv în această vară.

Ibrahim Afellay

Dacă ajungi la Barcelona și joci pe același post cu Messi, se cam înțelege că nu ai șanse mari să prinzi echipa.

Cam asta a fost situația olandezului Affelay în perioada petrecută la catalani. A semnat în 2011 și a venit ca un tânăr de perspectivă, însă a sfârșit împrumutat în două rânduri și în cele din urmă cedat la Stoke City, în 2015, echipă la care evoluează și în prezent.

La prima echipă a Barcelonei a prins 35 de meciuri în toate competițiile și a marcat doar de două ori.

Bojan Krkic

Probabil cel mai promițător jucător care și-a ratat cariera. A fost considerat ”comoara Barcelonei” de Frank Rijkaard și comparat cu Lionel Messi.

Mai mult, în primii săi ani ca fotbalist profesionist a reușit să depășească câteva din recordurile bifate de Messi până la aceeași vârstă. La doar 17 ani juca în prima echipă a Barcelonei și reușea să marcheze 12 goluri, plus 6 assisturi într-un singur sezon.

Venirea lui Pep Guardiola la Barcelona i-a schimbat radical situația. A ajuns să evolueze doar pentru Barcelona B, a fost vândut la AS Roma, după care a revenit și a fost vândut din nou, de această dată la Stoke.

În ultimele sezoane nici la Stoke nu a mai prins loc, fiind împrumutat la Mainz și la Alaves.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
paul.o.53
paul.o.53  •  08 Octombrie 2018, 22:50

Fotbalul are in prezent un mare cancer : impresariatul. El fusese conceput initial ca o patura de consilieri pentru (tinerii) jucatori insa , intre timp a ajuns sa fie o armata de sacali. Avem destule cazuri incepand de la Mino Raiola pana la Becali si mitza-cum-o-cheama. Ma bucura ffaptul ca exista si oameni inteligentzi : ultimul exemplu - Jadon Sancho , 18 ani. Decat sa arda gazul ca rezerva la Man. City a semnat in vara cu Borussia Dortmund unde a explodat cu goluri si pase de gol. Rezultul ? Borussia i-a prelungit imediat contractul pana in 2022 iar sambata a fost convocat la nationala Angliei !!!

102184540746992
Ghita Ghita  •  08 Octombrie 2018, 22:16

Jurnalist facut la apelul bocancilor. Habar n.are ce vb.Probabil ii sub influenta acooluluiD:::::

nune
nune  •  08 Octombrie 2018, 15:04

Nu i-a stricat Barca pe toti. Unii s-au stricat singuri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează