INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Patronul lui Șahtior rupe tăcerea: „Am luat decizia corectă renunțând la Mircea Lucescu”

Rinat Ahmetov și Mircea Lucescu / Imago
Rinat Ahmetov și Mircea Lucescu / Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 17:48 / Actualizat luni, 10 mai 2021 18:11

Rinat Ahmetov, 54 de ani, patronul lui Șahtior, a vorbit despre actualitatea din campionatul Ucrainei, câștigat în acest an de fostul lui antrenor, Mircea Lucescu (75), cu rivala Dinamo Kiev.

  • La 75 de ani, Mircea Lucescu continuă să scrie istorie. „Il Luce” a câștigat campionatul cu Dinamo Kiev în acest sezon și se află la un pas de a reuși „dubla” internă, întrucât Dinamo este calificată în finala Cupei. 
  • 9 titluri de campion a cucerit antrenorul în Ucraina: 8 cu Șahtior Donețk, 1 cu Dinamo Kiev.

Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior: „Nu am greșit când l-am înlocuit pe Mircea Lucescu”

„A fost alegere lui Mircea, e dreptul lui, e un antrenor profesionist. Contractul lui s-a încheiat cu noi. Dacă i-am oferit unul nou? Nu i-am oferit. Era pregătit să rămână? Noi am ales un drum diferit în 2016. Să spui că am făcut alegerea greșită nu mi se pare corect. 

Noi am luat o decizie, l-am adus pe Paulo Fonseca, cu care am câștigat trei titluri la rând, la diferență foarte mare. Deci am făcut alegerea corectă. L-am adus pe Castro, cu care am câștigat pentru a patra oară și am ajuns în semifinalele Europa League, unde am arătat un fotbal foarte frumos. 

Mircea a meritat să câștige titlul. Să dea Dumnezeu să continue pentru mulți ani, să aibă parte de lucruri bune, iar noi să avem performanțe și mai bune. Lucescu nu a avut un contract pe viață cu noi. Lucescu este o persoană liberă, e dreptul, alegerea și responsabilitatea lui. 

Frații Surkis (n.r. - șefii lui Dinamo Kiev) au dreptul să oferteze pe cine vor și iată că au reușit să treacă peste pasa proastă și să câștige titlul. Bravo lor! Nu, nu am mai vorbit cu Mircea de ceva timp. Ce să-i urez lui Igor Surkis? Îi urez să să piardă următorul campionat și noi să-l câștigăm. Așa mi-ar ura și el. Glumesc, desigur”, a declarat Ahkmetov pentru sport.ua.

Mircea Lucescu, primă uriașă în Ucraina

„Il Luce” va primi suma de 3,5 milioane de euro din partea patronului lui Dinamo Kiev, bonus pentru câștigarea campionatului, accederea în grupele Champions League și câștigarea Supercupei, Românul poate lua să-și mai aducea un trofeu în palmares, Cupa Ucrainei, jucând pe 13 mai în finala cu Zorya.

Ioan Andone, dezvăluiri despre Mircea Lucescu: „Ne-a primit inclusiv în vestiar la analiza unui meci, acolo unde eu n-am primit pe nimeni în viața mea”

Citește mai multe știri din fotbal internațional:

Edinson Cavani, convins să semneze! Unde va juca sezonul următor

Nicolae Stanciu s-a accidentat în cel mai bun sezon: „Nici nu putea pune piciorul în pământ”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
2094803570735652
Kyolth Kennel  •  10 Mai 2021, 22:55

Ahmetov are dreptate, in sensul ca Lucescu nu a avut contract pe viata. A vrut o schimbare, el stie de ce. Intrebarea este daca a facut alegerea corecta sa-l schimbe. Poate si Lucescu putea sa castige patru campionate in continuare ... sau poate nu ...

10207502232017533
Zoli Zota  •  10 Mai 2021, 20:52

Asa mult umor involuntar nu vezi nici la I-umor!

popicoo
popicoo  •  10 Mai 2021, 20:25
Postat de Alexandru Nica pe 10 Mai 2021, 19:36

Mentalitatea de rest al Europei, de ăla care stă la margine și-l trage curentul, se regăsește în comentariile de mai jos. Este o vorbă, unde vezi români, să fugi, lăudăroși, care fac atac la persoană, needucați si lipsiți de performanță. Cât despre Lucescu, un bun național, un performer, nimeni nu este perfect în tot ceea ce face.

Yeah, right! Asta ai înțeles? Mai pune mâna pe carte!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează