INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO Pique a dezvăluit, după 10 ani, din cauza cui a plecat Guardiola de la Barcelona: „El a fost unul dintre motive”

Pep Guardiola și Gerard Pique // FOTO: Guliver/GettyImages
Pep Guardiola și Gerard Pique // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 mai 2022 13:05 / Actualizat sambata, 14 mai 2022 13:39

Pep Guardiola (51 de ani) a antrenat-o pe FC Barcelona timp de 4 ani, cu mare succes, câștigând 14 trofee. Acesta a plecat în 2012, pregătindu-le ulterior pe Bayern Munchen și Manchester City.

Acum, la 10 ani după plecarea lui Guardiola de la Barcelona, Gerard Pique, unul dintre cei mai importanți jucători ai formației catalane, a dezvăluit care crede că a fost motivul despărțirii.

VIDEO Pique explică de ce Guardiola a plecat de la Barcelona

„Prima dată când Mourinho a venit cu Real Madrid pe Camp Nou a pierdut cu 5-1. A fost un șoc, ceva de genul «Wow! Ăștia sunt duri». 

Știi care e stilul lui Mourinho. În fiecare zi, la fiecare conferință era presiune. Pentru Guardiola era prea mult. Nu cred că lui Pep îi plăcea. Uneori era mai important ce se întâmplă în afara terenului decât pe teren.

În acel an (n.r. - 2012), Real Madrid a câștigat campionatul. Pep a decis să plece din multe motive, dar cred că unul dintre ele a fost Mourinho. Era prea mult ”, a spus Pique într-un dialog cu Gary Neville, citat de As. 

Alături de Barcelona, Pep Guardiola a cucerit nu mai puțin de 14 trofee, printre care 3 campionate (2009, 2010 și 2011) și două Ligi ale Campionilor (2009 și 2011).

Jurnaliștii catalani prezintă motivul pentru care Pep Guardiola nu se va întoarce la Barcelona

S-a vehiculat că unul dintre motivele pentru care Guardiola a părăsit Barcelona a fost relația sa cu Lionel Messi și influența acestuia în club, dar Guardiola nu ia în calcul să revină pe banca blaugrana nici după ce Messi a schimbat echipa.

Potrivit jurnaliștilor catalani de la Sport, stilul presei din Spania ar reprezenta motivul pentru care Pep nu privește cu ochi buni o eventuală revenire în Catalonia: „Unul dintre avantajele de a antrena în Premier League este că trăiește într-un mediu mai liniștit, lipsit de ecosistemul toxic și adesea degradant din capitala Spaniei”. Cel mai probabil, o aluzie la adresa publicațiilor din capitala Spaniei, Madrid, precum Diario AS și Marca.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona, încă o lovitură » Contract în valoare de 200 de milioane de euro

Fost campion al Angliei, avertisment pentru tinerii cu salarii uriașe: „Am cumpărat un Ferrari, o casă de 3 milioane de lire sterline. Am zis că o sa ajung fără bani”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  15 Mai 2022, 00:58

Lui Pep îi place să fie lăudat, pt el Mundo Deportivo, Sport.es, El Nacional.cat, L’Esportiu de Catalunya și La Jornada sunt cele mai corecte ziare, motivul evident fiind linsul în dos…

1031918394349640
Seby Ceausescu  •  14 Mai 2022, 17:10

*** Guardiola pe Mourinho al tau prietene..,ia vezi tu cate campionata a luat Guardiola si cate Mo..Salam..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

severusl
severusl  •  14 Mai 2022, 15:55

a plecat pentru ca Mourinho a luat campionatul, a facut record de puncte si de goluri si i-a batut si cu rezervele ( Jese Rodriguez, Morata, etc.) dupa ce si-a pus echipa la punct

Vezi toate comentariile (3)
Comentează