INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Guardiola trăiește periculos: ”Puteți să mă suspendați cât vreți! O fac pentru că oameni curajoși stau acum după gratii”

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 11:24

Pep Guardiola s-a întâlnit cu Jordi Cuixart și Oriol Junqueras, liderii mișcării pentru independența Catalunyei. Primul riscă 17 ani după gratii. Al doilea, 25.

Pe 1 octombrie 2017, catalanii au votat pentru despărțirea de Spania. Peste două milioane de oameni, 92% din totalul persoanelor care au participat la referendum, 43 la sută, au spus "Da". Însă mișcarea a fost considerată ilegală de Guvernul spaniol, înăbușind protestele cu bastoane și gaze lacrimogene. Iar liderii au fost arestați.

De atunci, Pep Guardiola i-a susținut de câte ori a avut ocazia. A purtat inclusiv o fundă galbenă la piept în timpul meciurilor din Premier League, deși era interzis orice mesaj politic. Nu i-a păsat. "Puteți să mă suspendați cât vreți, Premier League, UEFA, FIFA, eu tot îi voi sprijini. O fac pentru că oameni curajoși stau acum după gratii", a declarat el după ce a fost amendat.

Joi, managerul lui Man. City i-a vizitat pe cei arestați la închisoarea Lledoners, la o oră distanță nord-vest de Barcelona. S-a fotografiat cu Jordi Cuixart, unul dintre activiști, care riscă o condamnare de 17 ani. "Mesaj din închisoare. Îți mulțumim, Pep, pentru că ne-ai reamintit că munca în echipă nu are limite. Recunoștință eternă", a scris Cuixart pe Twitter.

guardiola

Guardiola s-a văzut și cu Oriol Junqueras, vicepreședintele Guvernului catalan. Împotriva căruia procurorii au cerut 25 de ani după gratii! 

20.000 de lire sterlinea plătit Pep Guardiola ca amendă pentru funda galbenă purtată pentru catalanii arestați

Vezi și: Un star al Croației i-a înjurat pe spanioli în vestiar: "Le-am arătat că avem ouă mai mari ca ale lor. Sunt o adunătură de jigodii!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
mandpv964
mandpv964  •  16 Noiembrie 2018, 20:18
Postat de Dani Dany pe 16 Noiembrie 2018, 18:49

Traiesc in barcelona din 2005. Si am ajuns la concluzia ca majoritatea catalanilor sunt niste fanatici care urasc spania. Cunosc catalani care isi cresc de mico copiii in spiritul urii contra spaniei. Se cred o rasa superioara celorlalti spanioli. E ca si cum as zice ca eu nu sunt roman, sunt ardelean si dialectul ardelenesc e o limba. Cam asa gandesc ***...

Eu am 20 de ani traiti in Spania dintre care 8 in Cataluña si - am plecat scarbit de atmósfera pe care - au creat - o fanaticii catalani, mai ales in administratie si invatamant. Culmea este ca - s multi ardeleni, din Tara sau emigrati, care chiar gandesc ca - s superiori fata de restul romanilor. Adica au si ei ifose, chiar a aparut un asa zis dictionar romano - ardelean!!

10209355191619210
Dani Dany  •  16 Noiembrie 2018, 18:49

Traiesc in barcelona din 2005. Si am ajuns la concluzia ca majoritatea catalanilor sunt niste fanatici care urasc spania. Cunosc catalani care isi cresc de mico copiii in spiritul urii contra spaniei. Se cred o rasa superioara celorlalti spanioli. E ca si cum as zice ca eu nu sunt roman, sunt ardelean si dialectul ardelenesc e o limba. Cam asa gandesc ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mandpv964
mandpv964  •  16 Noiembrie 2018, 13:56
Postat de luis1907 pe 16 Noiembrie 2018, 13:37

Respect Guardiola!!!!!

Un vot ilegal baiete, din vreo 7 mil de locuitori cati are aceasta provincie spaniola au "votat" 2 mil! Un vot nesupravegheat, nu valoreaza nimic. S - au pus urne inclusiv pe strada unde cine - a vrut a introdus hartii! Dar in primul rand a fost ILEGAL si mascaricii aia vor sta muuulti ani la bulau.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează