INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - LEVANTE 3-0, ÎN TUR 1-2

Barcelona - Levante 3-0 // UPDATE Federația Spaniolă a răspuns cererii de excludere a Barcelonei din Cupa Spaniei

Echipa Barcelonei într-un meci de Liga Campionilor // Foto: Guliver/GettyImages
Echipa Barcelonei într-un meci de Liga Campionilor // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 18 ianuarie 2019 18:06

Barcelona - Levante 3-0 // Francezul Dembele a marcat două goluri, prima sa "dublă" din acest sezon. Totuși, Levante a sesizat federația că Barcelona a folosit în tur un fotbalist fără drept de joc. Catalanii s-au impus cu 3-0, după ce în tur a fost 1-2.

UPDATE

Apelul lui Levante a fost respins. Motivul invocat de Federația Spaniolă de fotbal a fost acela că reclamația a fost făcută mult prea târziu.

Barcelona - Levante 3-0, ȘTIREA INIȚIALĂ

Barcelona s-a calificat în "sferturile" Copei del Rey. Dar va rămâne acolo?
După 1-2 în tur (fără Messi, menajat), Valverde n-a vrut să riște, iar căpitanul n-a mai lipsit. Cu el, Barça a zburat. Și, avându-l pe Leo alături, Dembélé a strălucit, reușind unul dintre cele mai bune jocuri în Catalunya. A marcat două goluri în două minute (30-31), prima sa dublă din acest sezon.

Acum, totul se decide la federație, pentru că Barcelona a folosit în tur un fotbalist fără drept de joc. Stoperul Chumi, promovat de la echipa secundă, era suspendat în campionat. El Mundo a dezvăluit și, chiar dacă termenul limită pentru a sesiza federația expirase luni, forul spaniol a acceptat denunțul făcut de Levante.

Barcelona se apără, susținând că regulamentul e confuz. Mundo Deportivo dezvăluie că la punctul 56.1 din Codul de Disciplină se precizează: "Sancțiunile ușoare (1-3 meciuri) sunt suportate în aceeași competiție în care s-a comis infracțiunea". Exact cazul lui Chumi, cred catalanii. Numai că, la 56.3, scrie că "jucătorii echipei secunde sancționați în competiția lor nu vor putea evolua în nicio altă competiție până când nu își ispășesc pedeapsa".

Clubul blaugrana speră să i se dea dreptate. Real Madrid a scăpat o dată într-o situație similară. La un meci cu Leonesa, juniorul blanco Tejero a jucat, deși era suspendat la echipa B. Atunci însă, nimeni n-a protestat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
10208398417267078
Disea George  •  19 Ianuarie 2019, 09:52

Normal meciul tur trebuia sa fie pierdut de barca cu 3-0. Cum in retur a fost 3-0 pentru barca. Corect ar trebui sa se joace inca un meci. Ar fi echitabil.

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Ianuarie 2019, 21:04
Postat de Danut Ognean pe 18 Ianuarie 2019, 19:03

marea barca e un fel de marele miul fsb gigist in romaania

danute :)esti fan real de mic ? :)....ce au gandit parintii cand te-au numit danut, au crezut ca ramai mic ?:)

2331551380410962
Juif Errant  •  18 Ianuarie 2019, 20:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează