INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Povestea celui mai tânăr manager din istoria Premier League » S-a retras la 26 de ani și l-a înlocuit pe Jose Mourinho la Tottenham

Ryan Mason, 29 de ani FOTO Imago
Ryan Mason, 29 de ani FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 13:28 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 14:10

Ryan Mason, 29 de ani, este noul managerul interimar la Tottenham și va ocupa această funcție până la finalul actualului sezon din Premier League. L-a înlocuit pe Jose Mourinho (58 de ani), după rezultatele modeste ale lusitanului pe banca clubului fondat în 1882.

Ryan Mason a crescut pe White Hart Lane în aceeași generație cu Harry Kane, dar a avut o carieră total diferită față de căpitanul selecționatei Albionului, care a devenit un jucător legendar la Tottenham Hotspur. Fotbalistul născut în Einfield a debutat la 21 de ani pentru prima echipă a lui Spurs și a atins apogeul maxim al carierei în mandatul lui Mauricio Pochettino.

Ryan Mason, accidentare groaznică la 26 de ani

Ryan Mason fost lovit de ghinionul accidentărilor, iar în 2016 a fost vândut la Hull City. Două sezoane mai târziu, la vârsta de 26 de ani, a agățat ghetele în cui după o accidentare gravă suferită în februarie 2018, la partida cu Chelsea. Mijlocașul a avut o coliziune oribilă cu Gary Cahill și i-a provocat o accidentare la cap care i-a schimbat viața.

Povestea celui mai tânăr manager din istoria Premier League » S-a retras la 26 de ani și l-a înlocuit pe Jose Mourinho la Tottenham
Momentul accidentării care i-a încheiat cariera lui Ryan Mason FOTO Guliver/Gettyimages

În aprilie 2018, Daniel Levy, finanțatorul echipei, i-a oferit șansa de a deveni antrenor la echipele de juniori ale clubului. După un an a fost promovat ca antrenor la echipa care reprezenta Tottenham în UEFA Youth League, iar apoi a devenit principal în departamentul pentru dezvoltarea jucătorilor, la categoriile U17-U23.

Ryan Mason, cel mai tânăr antrenor din Premier League

Într-o săptămână în care lumea fotbalului a fost lovită de anunțarea proiectului „Super Liga Europei”, Ryan Mason l-a înlocuit pe Jose Mourinho pe banca clubului unde a copilărit. La vârsta de 29 de ani și 312 zile, Mason a devenit cel mai tânăr antrenor din istoria Premier League, în partida cu Southamtpon.

Pe bijuteria din Nord-Estul Londrei, Tottenham Hotspur Stadium, Ryan Mason intra în cartea de istorie a fotbalului britanic. Noul antrenor al lui Spurs a fost mai tânăr decât 5 jucători care s-au aflat în lotul echipei pentru duelul cu Southampton.

Fără golgeterul Harry Kane în lot, „sfinții” au deschis scorul în minutul 30 prin Danny Ings, după o lovitură de colț executată de James Ward-Prowse. Gareth Bale a restabilit egalitatea pe tabelă în a doua parte, cu un șut superb din interiorul careului, iar Heung-Min Son a adus victoria la debutul lui Mason. Starul sud-coreean a transformat o lovitură de pedeapsă în prelungirile partidei.

Ryan Mason, aproape de primul trofeu cu Tottenham

Manchester City și Tottenham se vor înfrunta în finala Carabao Cup pe 25 aprilie, care se va disputa pe Wembley Stadium, iar Ryan Mason poate aduce primul trofeu pentru Spurs după o pauză de 13 ani. Ultima dată când Tottenham a cucerit un titlu a fost în 2008, tot în Cupa Ligii, după o finală cu Chelsea câștigată la limită, scor 2-1.

Ca jucător, Ryan Mason a fost aproape de a câștiga un trofeu cu Tottenham, dar „Lilywhites” au pierdut finala Cupei Ligii cu Chelsea din sezonul 2014/15, scor 1-2. Fostul mijlocaș englez a făcut parte din trupa lui Tottenham care s-a luptat la titlu cu Leicester City, dar jucătorii pregătiți de Mauricio Pochettino nu au reușit să oprească unul dintre cele mai mari miracole ale fotbalului modern.

70 de meciuria evoluat Ryan Mason pentru Tottenahm, iar actualul manager al clubului a înscris 4 goluri și a oferit 4 assist-uri

1 selecțiea strâns Ryan Mason la echipa națională a Angliei

Ryan Mason: „Este o nebunie. Ăsta este fotbalul”

Este o nebunie. Ăsta este fotbalul. Am trăit emoțiile astea ca jucător, dar a trebuit să mă retrag. Orice se poate întâmpla și trebuie să fii pregătit pentru ceea ce fotbalul poate arunca asupra ta în orice moment. Cel mai important rol al meu va fi să obțin câteva rezultate pozitive cu echipa. Cred că mă va ajuta că știu majoritatea jucătorilor și că am o relație bună cu ei. Sunt niște băieți de treabă. Sunt profesioniști și lucrează din greu ceea ce le cere antrenorul. Am avut o lungă discuție cu Daniel Levy, iar după ce am susținut primul antrenament, m-a întrebat dacă vreau să preiau rolul, iar eu am fost foarte fericit pentru că puteam ajuta clubul.

Ryan Mason, manager Tottenham

VIDEO. Ryan Mason, într-o partidă cu Nottingham Forrest

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

UEFA renunță la Bilbao pentru EURO 2020! Bascii se revoltă și vor cere daune + Ce oraș ar putea fi ales

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează