INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Poveștile fotbalului: straniul caz al antrenorului care și-a condus echipa doar 10 minute, apoi a fost demis!

Foto via sportskeeda.com
Foto via sportskeeda.com

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 16:00

De-a lungul ultimei decade, echipele din Liga 1 s-au făcut remarcate prin faptul că schimbă mult prea des antrenorii.

Situația lui Edward Iordănescu la CFR Cluj e cel mai recent exemplu, iar în trecut au mai fost schimbări la nivelul băncii tehnice după doar câteva meciuri.

Cazul lui Leroy Rosenior, un tehnician britanic, bate, însă, orice record! Numit ca antrenor la Torquay în 2007, el a fost schimbat după doar 10 minute!

Vedetă la Fulham

Rosenior a fost un fotbalist bunicel care a reușit să își facă o carieră din pasiunea sa. Nu a ajuns la echipe mari, însă s-a integrat la Fulham, club pentru care a jucat cel mai mult. Aproape cinci ani!

De altfel, la Fulham a prins și momentele lui de glorie: în 1982 a fost declarat cel mai bun tânăr jucător al echipei, iar în 1987 a fost numit cel mai bun fotbalist din întregul lot.

A mai evoluat pentru QPR, West Ham, Charlton Athletic, Bristol City, Fleet Town, iar în 1998 s-a retras de la Gloucester City după ce timp de două sezoane a avut rolul de antrenor-jucător. A ajuns și la loturile naționale ale Angliei, însă doar la echipele U16 și U21.

Carieră promițătoare

După ucenicia de la Gloucester, Rosenior a preluat succesiv echipa de tineret și cea de rezerve de la Bristol City și a fost chiar antrenor intermediar când a fost nevoie, tot la acest club.

Merthyr Tydfil a fost primul club pe care l-a antrenat doar din postura de tehnician al primei echipe, însă după un singur sezon a preluat Torquay United, în 2002. A rămas la acest club patru sezoane, timp în care a bifat și o promovare în League One, în 2004.

O mare încurcătură

După ce s-a despărțit de Torquay, a semnat cu Brentford, însă experiența nu a prea mers așa că s-a despărțit în același an de echipă.

În 2007, Torquay era în proces de vânzare, însă negocierile păreau interminabile, iar patronul Mike Bateson avea nevoie de un tehnician la echipă. Pentru că îl știa bine pe Leroy și mai lucrase cu el, i-a propus să revină cel puțin până echipa va fi preluată de noua conducere.

Nu se știa cât ar mai fi durat negocierile și nici dacă se concretiza vânzarea. Între timp, fotbaliștii aveau nevoie de antrenor. Rosenior a acceptat bucuros, a semnat contractul și a ieșit din birou chiar în momentul în care noul investitor și reprezentanții lui sosiseră, pe neașteptate, pentru o nouă rundă de negocieri.

După doar 10 minute, clubul a fost vândut, însă noua conducere a impus numirea unui nou staff tehnic. Prin urmare, contractul fostei vedete de la Fulham a fost rupt imediat, iar Leroy Rosenior a intrat în istoria fotbalului ca antrenorul cu cel mai scurt mandat la o echipă.

După această experiență, tehncianul a mai acceptat doar provocarea de a antrena naționala din Sierra Leone, însă a renunțat și la această sarcină după o scurtă perioadă.

Ca fapt divers, fiul său, Liam Rosenior, a ales de asemenea cariera de fotbalist și s-a remarcat tot la Fulham, echipă la care a petrecut patru sezoane.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează